Informasjon om digital hjemmeeksamen i IN2010

Hjemmeeksamen er rett rundt hjørnet, torsdag 10. desember kl. 9.00, og her er noen viktige opplysninger, tips og påminnelser. Det meste av dette vil også stå på forsiden på eksamen.

Gjennomføring og eventuelle spørsmål underveis:

  • Det er viktig at man leser siden «Eksamensavvikling ved MN-fakultetet høsten 2020» (https://www.mn.uio.no/om/hms/koronavirus/eksamen-2020.html). Viktig praktisk informasjon om gjennomføringen av hjemmeeksamen finnes der.
  • På nettsiden «Brukerstøtte for hjemmeeksamen» (https://www.mn.uio.no/om/hms/koronavirus/brukerstotte/brukerstotte-eksamen-h20.html) finner man kontaktpunkter for spørsmål knyttet til gjennomføringen. Det er for eksempel slik at alle tekniske/administrative spørsmål skal gå via et skjema som er tilgjengelig fra denne siden.
  • Kurset vil ha en «digital trøsterunde» på to forskjellige måter, via Zoom og e-post. Formålet med den digitale trøsterunden er å svare på spørsmål om oppgaveteksten, avdekke eventuelle feil og uklarheter i oppgaver, etc., altså ikke å få hjelp til å løse oppgavene. Alle relevante spørsmål og svar fra trøsterunden vil bli lagt ut på semestersiden fortløpende (https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN2010/h20/hjemmeeksamen/), og det kan derfor lønne seg å oppdatere denne siden underveis.
    1. Fra kl. 10.00 til 11.00 vil fagansvarlig være tilgjengelig for spørsmål via Zoom. Her vil én og én kandidat tas i mot, i den rekkefølgen de logger på, ved venteromsfunksjonen i Zoom. Zoom-lenke: https://uio.zoom.us/j/63219895374.
    2. Fra kl. 11.00 til 12.00 vil fagansvarlig være tilgjengelig for spørsmål via e-post til danielup@ifi.uio.no. Alle e-poster blir besvart i den rekkefølgen de mottas.

Regler og retningslinjer:

  • Besvarelsen skal være et selvstendig arbeid.
  • Alle hjelpemidler er tillatt (lærebok, nettressurser, notater, etc.). Det er viktig å ikke fremstille andres arbeid som ditt eget, så hvis du bruker eksterne ressurser må de refereres til.
  • Under eksamen er det ikke tillatt å samarbeide eller kommunisere med andre personer om oppgaven eller å dele sitt arbeid med andre.

Om formen på eksamen:

  • Eksamen består av en blanding av flervalgsoppgaver, tekstsvar, og koding. Alle besvarelser skal skrives inn i Inspera, det er ingen mulighet for opplasting av håndskrevede svar.
  • Alle kodeoppgaver skal besvares med pseudokode. Det viktige er at pseudokoden er lett forståelig, entydig og presis. Forelesningsmateriale kan anses som gode eksempler på pseudokode, men det er også fullt mulig å skrive mer Java- eller Python-aktig syntaks.

Om sensur:

  • Eksamen vil bli vurdert med en bokstavkarakter. Det legges stor vekt på at besvarelsene er oversiktlige og at forklaringene er gode.
  • Etter eksamen kan man trekkes ut til en samtale for å kontrollere eierskap til sin besvarelse. Denne samtalen har ikke noen innvirkning på sensuren eller karakteren, men kan lede til at instituttet oppretter en fuskesak. Dette er beskrevet på UiOs nettside om kontrollsamtaler og nettside om rutiner for behandling av mistanke om fusk.
  • Det er verdt å merke seg at det å ikke gi opplysninger om kilder eller å gi inntrykk av at besvarelsen er mer selvstendig enn den faktisk er, regnes som fusk / forsøk på fusk.

PS. Det vert ikkje laga nynorsk oppgåvesett. Grunna omfattande oppgåvetekst vert det ikkje laga nynorsk oppgåvesett hausten 2020, jfr unntak i § 3b i Forskrift om målform i eksamensoppgaver.

Lykke til!

Publisert 4. des. 2020 15:21 - Sist endret 9. des. 2020 16:47