Obligatoriske innleveringer

Det vil være 7 obligatoriske innleveringer i INF1001. Innleveringen skjer i Devilry. Du kan levere hver oblig flere ganger frem til fristen, og det kan være lurt å levere første gang før du er helt ferdig - så er du sikker på at i hvert fall den versjonen blir registrert som levert i tide. Om du ikke får levert av tekniske årsaker kan du levere per e-post til gruppelærer i stedet, tidsstempel på e-posten vil da avgjøre om du får poeng for/ godkjent oppgaven.

Innlevering 1–5

De første fem innleveringene gis i hovedsak ukentlig og består hver av 3-7 poenggivende deloppgaver. Å løse alle deloppgavene innen hver frist ansees som et faglig minimum av egen programmering - de fleste vil ha behov for å løse Trix- og lærebok-oppgaver i tillegg. Frister for innleveringer 1-5 er som følger, de legges normalt ut en uke før (etter forelesning):

1.innlevering: 29. august kl 12.00
2.innlevering: 5. september kl 12.00
3.innlevering: 12. september kl 12.00
4.innlevering: 26. september kl 12.00 (legges først ut etter programseminaret, dvs 13. september)
5.innlevering: 3. oktober kl 12.00

For å få godkjent innlevering 1-5, er det formelle kravet at minst 65% av totalt ca 25 poeng er oppnådd. Merk at det lave formelle kravet er et sikkerhetsnett i tilfelle sykdom eller andre problemer gjør at en frist er overskredet. Poeng for besvarelser levert etter frist kan gis av faglærer i spesielle tilfeller som f eks lengre tids sykdom (dokumentert ved legeattest) som har påvirket flere innleveringer. Dette vurderes først etter gjennomført innlevering 1-5.

Oblig 6 og 7

I hver av disse obligene skal du utvikle et større program over henholdsvis 2 og 3 uker. Begge obliger må bestås for å få lov å gå opp til eksamen. Fristene er:

6. oblig 17. oktober kl 12.00 (publiseres senest 3.10)
7. oblig 7. november kl 12.00 (publiseres senest 17.10)

For oblig 6 og 7 kan det gis anledning til ny innlevering dersom første forsøk underkjennes, men ikke har altfor store mangler.

Krav til innleverte oppgaver

Å utgi andres arbeid for sitt eget er både ulovlig og uetisk og vil medføre sterke reaksjoner fra Ifis og Universitetets side, for eksempel utvisning i ett eller flere semestre; se Rutiner for behandling av fuskesaker.

Vær derfor oppmerksom på:

  • Hvis du tar med tekst, programkode, illustrasjoner og annet som andre har laget, må du tydelig merke det og angi hvor det kommer fra.
  • Det er greit å få hint om hvordan en oppgave kan løses, men dette skal eventuelt brukes som grunnlag for egen løsning og ikke kopieres uendret inn.
  • Du kan bli innkalt til samtale om dine innleveringer. Du må da kunne forklare innholdet i detalj og redegjøre for hvorledes det innleverte arbeidet er blitt til. Dersom samtalen avdekker at oppgaven ikke er et selvstendig arbeid og/eller du ikke kan gjøre rede for det innleverte arbeidet ditt, kan faglærer velge å ikke godkjenne oppgaven, også selv om gruppelærer har godkjent oppgaven i forkant av samtalen.

Gruppearbeid

I noen emner skal det leveres gruppearbeid. Ifi krever da at alle medlemmer av gruppen kan gjøre rede for hovedtrekkene i det innleverte arbeidet. Dessuten må alle ha utført en rimelig del av det hele, og kunne identifisere og gjøre rede for i detalj sin del.

Samarbeid ved individuelle innleveringer

Disse kravene betyr ikke at Ifi fraråder samarbeid – tvert imot. Ifi oppfordrer studentene til å utveksle faglige erfaringer. I tilfeller hvor det skal leveres individuelle oppgaver er følgende viktig:

  • Du kan diskutere en løsning sammen med andre, men dere skal ikke dele noen deler av løsningen (f.eks ved å levere inn lik kode hvor kun variabelnavn er byttet ut).
  • Dersom du tar med tekst , programkode, illustrasjoner, og annet som andre har laget, må du tydelig merke det og angi hvor det kommer fra – i en selvstendig oppgave er dette noe som sjelden skal forekomme.

Hvis du er i tvil om hva som er lovlig samarbeid, må du kontakte gruppelærer eller faglærer.

Retningslinjer for obligatoriske oppgaver

En obligatorisk oppgave er en oppgave som må besvares og godkjennes for å kunne gå opp til avsluttende eksamen i et emne. Besvarelsen på en obligatorisk oppgave vurderes til godkjent eller ikke godkjent og kan ikke inngå i karaktervurderingen i emnet.

Antall obligatoriske oppgaver som gis i et emne samt tidspunktet for offentliggjøring og innlevering av oppgavene skal være klart på semestersiden for emnet ved studiestart.

Av oppgaveformuleringen skal det gå tydelig frem hva som forventes av innleveringen. Den faglige bakgrunnen som er nødvendig for å kunne løse oppgaven må være forelest eller gjort tilgjengelig på annen måte i god tid før innleveringsfristen.

Ifi's retningslinjer for obligatoriske innleveringer i sin helhet

Publisert 18. aug. 2016 13:13 - Sist endret 7. feb. 2020 16:00