Sensorveiledning TEK5500, vår 2019

 

Gjennomføring:

Hver kandidat får et første tema som enten trekkes av kandidaten selv eller er trukket av kandidaten før. Temaet er hentet fra listen over tema presentert på siste forelesning. (Review foilene). Eksamineringen går etter dette videre til andre tema, slik at hver kandidat er innom flere deler av kurset.

Avhengig av endelig eksamensplan settes det av 35 til 40 minutter per kandidat.

Vektlegging:

Det legges vekt på kandidatens kunnskap og forståelse av pensum. Evne til å gjengi detaljfakta vektlegges i mindre grad (med mindre dette tydelig understøtter kandidatens forståelse eller resonnement). Det vurderes i liten grad som negativt om eksaminator må komme med noen supplerende spørsmål. Oversikt og evne til å anvende pensum på tvers av enkelttema vektlegges, særlig for høyere karakterer.    

Generelle vurderingskriterier for muntlig eksamen:

Karakter A: Fremragende prestasjon der kandidaten viser meget god oversikt over emnet. Presentasjonen viser at kandidaten både behersker begrepene, anvendelsene og det tekniske apparatet, og at han/hun har meget god oversikt over de tematiske sammenhengene. Innenfor pensumets rammer fremstår kandidaten som en fullverdig samtalepartner for eksaminator og sensor. Fremstillingen er klar, presis og velorganisert med korrekt bruk av fagterminologi. Noen mindre unøyaktigheter kan tillates.

Karakter B: Meget god prestasjon der kandidaten viser oversikt og innsikt. Kandidaten kan på en meget god måte gjøre rede for sentrale begreper, anvendelser og argumenter, og hun/han kan presentere viktige temaområder på en måte som viser at med noen mindre unntak er pensum fordøyet og bearbeidet. Fremstillingen er klar og presis med riktig bruk av fagterminologi.

Karakter C: Gjennomsnittlig prestasjon der kandidaten viser god forståelse av sentrale deler av kurset. Kandidaten kan gjøre rede for hovedtrekkene i de fleste sentrale begreper, anvendelser, og argumenter, men presentasjonen viser tegn på manglende oversikt og/eller selvstendighet. Fremstillingen er grei å forstå, men kan ha en del formelle mangler.

Karakter D: Prestasjon under gjennomsnittet der kandidaten viser god kjennskap til de sentralene delene av emnet, men har vanskelig for å presentere begreper, anvendelser og argumenter på en fullverdig måte. Kandidaten viser tydelige tegn på manglende oversikt. Fremstillingen er forståelig, men unøyaktig og med formelle mangler.

Karakter E: Prestasjon som tilfredsstiller minimumskravene, men heller ikke mer. Presentasjonen viser at kandidaten har kjennskap til grunnleggende begreper, anvendelser og teknikker fra flere deler av kurset, men har vanskelig for å beskrive argumenter og sammenhenger utover det aller mest grunnleggende. Fremstillingen er stort sett forståelig, men røper klare feil og misforståelser.

Karakter F: Prestasjon som ikke tilfredsstiller minimumskravene. Presentasjonen viser manglende kjennskap til sentrale teknikker, begreper og anvendelser, eller manglende evne til å beskrive innholdet i og sammenhengen mellom sentrale deler av pensum. Presentasjoner som bare viser beherskelse av en avgrenset del av emnet, vil normalt havne i denne kategorien.

Publisert 28. mai 2019 08:27 - Sist endret 28. mai 2019 13:39