Om avsluttende eksamen

Avsluttende eksamen går av stabelen fredag 5/12 i tiden kl. 9:00–13:00 på ulike steder på Blindern, se emnets eksamensside. Pass på å være ute i god tid til eksamen!

Merk at det er orakel onsdag 3/12 i tiden 10-16 i auditorium 5 i VB, og samme tid og sted torsdag 4/12. Orakeltjenesten er felles med MAT-INF1100, men gruppelærere fra MAT-INF1100L vil være der det meste av tiden for å kunne ta programmeringsspørsmål.

Den beste måten å forberede seg til eksamen er å gå tilbake og se gjennom ukeoppgavene. Du kan jo også ta en titt på de to prøveeksamenene som er lagt på kurssidene, samt gamle eksamensoppgaver i MAT-INF1100, og gamle midtveis-eksamensoppgaver i INF1100. Legg merke til at gamle eksamensoppgaver i MAT-INF1100 inneholder også en del oppgaver utenfor MAT-INF1100L-pensum.

Legg merke til følgende om pensum (se også pensumlista på kurssidene)

  • Induksjon (som dere hadde første uka i semesteret) er pensum til avsluttende eksamen. Siden dere ikke ble testet i induksjon på midtveiseksamen så er det derfor sannsynlig at dere får en induksjonsoppgave på avsluttende eksamen. 
  • Taylorpolynomer var ikke pensum til midtveiseksamen. Det betyr at dere må forvente spørsmål om Taylorpolynomer både i flervalgsdelen og del 2 på endelig eksamen - se på tidligere midtveiseksamener for å se typiske flervalgsspørsmål.
  • Seksjonene 9.3-9.6 er ikke pensum. Det betyr at dividerte differenser ikke er pensum, så dere kan hoppe over alle slike oppgaver
  • Seksjone 13.5 og 13.6 er ikke pensum. Det betyr at Taylor-metoder ikke er pensum.

Avsluttende eksamen vil ha to deler. Første del vil bestå av 10 flervalgsspørsmål verdt 1.5 poeng hver, mens annen del vil bestå av 7 'vanlige' delspørsmål verdt 5 poeng hver. Til sammen gir dette maksimalt 50 poeng. Poengene du får på avsluttende eksamen legges sammen med poengene du fikk på underveiseksamen. Maksimal poengsum er dermed 75 poeng. Endelig kurskarakter settes så på bakgrunn av din totale poengsum. Husk at tekstspørsmålene i del 2 teller mer enn dobbelt så mye som flervalgsspørsmålene, så pass på at du ikke setter av for lite tid til å besvare spørsmålene i del 2! Vi vil også oppfordre til å sitte tiden ut på eksamen - enkelte ganger kan det være behov for presisering av spørsmål og dette risikerer du å gå glipp av hvis du allerede har forlatt lokalet.

Spørsmålene på flervalgsdelen av eksamen vil primært bli hentet fra den delen av pensum som ikke var dekket på underveiseksamen, dvs. fra kapittel 10 og 11 i Kalkulus og kapitlene 9–15 (ikke 14) i kompendiet, se forøvrig pensumlista. Spørsmålene i del 2 av eksamen vil bli hentet fra hele pensum. For hjelp i lesingen har vi laget en pensumveiledning, se under. Se også veiledningen til kompendiet.

Om du på eksamen skulle få sterk mistanke om at det er (trykk)feil i en oppgave, bør du kontakte faglærer snarest. Om faglærer akkurat har vært i lokalet og du er ganske sikker på at det er en feil, kan du be eksamensvaktene kontakte faglærer pr. telefon.

Tillatte hjelpemidler er godkjent kalkulator, samt formelsamlingen som blir delt ut sammen med eksamensoppgavene.

Til slutt: Husk at om du føler at den store oversikten ikke er der riktig ennå, så gjelder det å utnytte den siste tiden godt, det er mye som kan falle på plass i innspurten!

Lykke til!

Publisert 24. nov. 2014 16:16 - Sist endret 7. feb. 2020 16:07