Blodkurs

Blodkurset består av 3 kursdager. Før kursdag 1 og kursdag 2 må du sette deg inn i hva dere skal gjøre og metodene som dagen skal handle om. Kurset skal gi kunnskap om blodcellenes fysiologi, og innsikt i noen hematologiske metoder. Blodkurs dag 3 foregår på Zoom.

Segmentkjernet granulocytt
Foto: UiO

Kursdagene i blodkurs

Kurset skal omhandle refleksjon over laboratoriemetoders usikkerhetsfaktorer (vurder verdiene dine mot referanseverdier), vi ønsker en våken holdning til unøyaktighet ved analysene og en vurdering av deres størrelse.

 Blodkursheftet er under omskriving. Imens kan dere finne både teori og prosedyre for praktiske metoder på disse nettsidene. Før hver kursdag skal dere lese om metoder og se instruksjonsvideoer som en forberedelse til praktisk kurs. Vi planlegger for fysisk oppmøte på Blodkurssalen på Domus Medica både for kurs 1 og kurs 2. Dag 3 skal gå digitalt.

Etter kursene settes det opp en forelesning som tar for seg resultater fra kurs og en oppsummering av det dere skal ha lært.

Blodkurs dag 1: har fokus på de røde blodcellene

Blodkurs dag 2: skal gi ferdighetstrening i noen hematologiske metoder. Dere skal ta venepunksjon, differensialtelle leukocytter i blodutstryk og bruke en koagulasjonstest.

Blodkurs dag 3: tar for seg målte verdier og blodutstryk fra flere pasienter, og dere skal finne riktig diagnose. Kurset settes opp på Zoom. Gjerne sitt ved en stor skjerm, ettersom dere skal bruke virtuelt mikroskop.

 

Angående godkjente rapportskjema:

Vi går gjennom alle rapportene for å samle inn statistikk til oppsummeringen. De som har feil i rapportene blir kontaktet.

Emneord: Fysiologi, hematologi
Publisert 19. mai 2021 16:12 - Sist endret 26. sep. 2021 16:30