Informasjon om Mini-studbest - høsten 2018

Informasjon om mini-Student BEST kurs
Høst 2018 – Modul 3

Kurset vil bli arrangert på Ferdighetssenteret på Rikshospitalet følgende dager:

Mandag 10. september         kl. 1600 – 1900

Tirsdag 11. september          kl. 1600 – 1900

Onsdag 12. september          kl. 1600 – 1900

Mandag 17. september         kl. 1600 – 1900

Tirsdag 18. september          kl. 1600 – 1900

På BEST-kurs (Bedre og Systematisk Teamtrening, bestnet.no) trener man i gruppe på realistiske pasienthistorier. Alt vi øver på dette kurset er meget relevant for legearbeid. På stasjonseksamen ser vi at mange studenter er usikre på disse praktiske håndgrepene – så kom på kurs og øv!

Påmelding til kurset gjøres via lenken som ligger på Mine Studier. Hver enkelt skal kun melde seg på ETT kurs. Det er 20 plasser på hvert kurs, første mann/kvinne til mølla får velge tidspunkt!
Møt i hvite sykehusklær. På kurset vil dere få en kort intro i hvordan vi «spiller» caser (pasient-historier). Kursdeltagerne deles inn i grupper; dere beholder den samme gruppen gjennom hele kurset.

Prinsippet er at alt skal være så likt virkeligheten som mulig. Det er forventet at gruppen skal undersøke pasienten etter ABCDE-prinsippet og utføre alle praktiske oppgaver i behandlingen: Regne ut medikamentdoser, trekke opp riktig mengde "medisiner" med sprøyte, «legge» PVK, gi «medisiner», henge opp iv. væske, sette på monitorering, eventuelt ta 12-avlednings EKG, og utføre enkel tolkning av EKG og blodgasser. Er det noe dere føler dere usikre på, husk at instruktørene er der for å veilede dere! Det er selvsagt lov å slå opp fakta når man er usikker.

Gruppene roterer og gjennomfører tilsammen fire caser. To sykehistorier er satt til en prehospital legevaktsituasjon og to er satt in-hospitalt. På hver case vil det være 1–2 instruktører og én markør. Dere vil bruke vanlig medisinsk utstyr som man finner i ambulanser og akuttstue på sykehusmottak. Etter innledende informasjon fra instruktøren «spilles» casen ut. I etterkant av hver case har vi en gjennomgang i gruppen der vi går igjennom casen med hovedfokus på samarbeid, men også deler av de medisinske aspektene. Etter at alle rotasjoner er gjennomført samles vi i plenum og gjennomgår casene og svarer på spørsmål dere måtte ha.

Det anbefales å repetere ABCDE-undersøkelsen (film på elæringhelse.no, fane Akuttmedisin), gjøre deg kjent med medikamentlisten og andre vedlegg på Mine Studier, og repetere hvor du slår opp hastebehandling av brystsmerter, pustebesvær, og sepsis (f.eks. Legevakthandboken.no).
BMJ Best Practice fra Helsebiblioteket har gode prosedyrevidoer.

Det er ikke noe krav om å kunne alle medikamentene, men gruppen vil sammen måtte ta stilling til medikamentvalg, dosering, administrasjonsform osv. på kursdagen.

VELKOMMEN!  

Hilsen Tora, Mårten, Signe og Per Christian

Publisert 23. aug. 2018 22:22 - Sist endret 23. aug. 2018 22:22