Mini-StudentBEST høst 2023

På vegne av fakultetet arrangerer Oslo Akuttmedisinske Studentforening (OAMS) simuleringstrening i akuttmedisin for alle studentene på Modul 3 (termin 2). På dette kurset skal dere jobbe sammen i team for å behandle akutt syke pasienter, og det fokuseres på ABCDE-algoritmen og samarbeidet mellom teammedlemmene.

Simuleringen skal være så lik virkeligheten som mulig, og det er meningen at dere skal undersøke og utføre alle praktiske prosedyrer i pasientbehandlingen, som å trekke opp og gi medisiner, starte væskebehandling og koble opp monitorering. Det er markører som spiller pasienter, og instruktører som veileder dere gjennom simuleringen. Tilbakemeldingene fra eldre studenter er at dette er et morsomt og ekstremt relevant kurs som lar dere teste kunnskapene i praksis, og som man ikke får ellers i studiet.

 

Kurset arrangeres på Ferdighetssenteret disse dagene:

Mandag 04.sep           kl. 15:50-19:00    Påmelding: https://nettskjema.no/a/353556

Tirsdag 05.sep             kl. 15:50-19:00    Påmelding: https://nettskjema.no/a/353700

Onsdag 06.sep            kl. 15:50-19:00    Påmelding: https://nettskjema.no/a/353701

Mandag 11.sep           kl. 15:50-19:00    Påmelding: https://nettskjema.no/a/353702

Tirsdag 12.sep            kl. 15:50-19:00    Påmelding: https://nettskjema.no/a/353703

Kursene står i timeplanen deres, og hver student kan melde seg på ett av kursene. Påmelding skjer på nettskjema som står bak aktuell dato.

Oppmøte er utenfor auditorie ved mikrobiologisalen kl. 15.45

Dere skal møte i hvitt, og ha med eget stetoskop.

På kurset vil dere få en kort introduksjon til hvordan simuleringen vil foregå, og utstyret som skal brukes.

I timeplanen finner dere noen ressurser som vi anbefaler at dere ser på før kurset. Vi anbefaler også at dere ser på e-læringen som er lagt ut om akuttmedisin på:https://studmed.uio.no/elaring/fag/akuttmedisin/index.shtml# (særlig relevant er ABCDE og mottak). Det er også lurt å lese litt på håndtering av akutte tilstander som brystsmerter og pustevansker, for eksempel på lvh.no. Husk likevel at dette ikke er en test, men en læringssituasjon! Er det noe dere er usikre på kan dere slå opp i hjelpemidler underveis.

Vi vil også anbefale å laste ned appen «legemiddelutregning» - her kan dere under simulering få hjelp til utregning av mengde medikament dere skal gi!

Hvis dere vil øve dere på medikamentregning finnes det flere apper til dette formålet (bl.a «Legemiddelregning» ). Dette er på ingen måte hovedpoenget med simuleringen, men fra tidligere erfaringer syns studentene at dette med medikamentregning er vanskelig, nettopp fordi det ikke er noe man lærer noe særlig om på studiet.            

Håper vi ser mange av dere! Velkommen på kurs!

 

Hilsen Annika, André og Signe

Spørsmål kan rettes til Msb@oams.no

 

 

 

Publisert 18. aug. 2023 12:03 - Sist endret 18. aug. 2023 12:03