Retningslinje for individuell skriftlig oppgave om Covid-19 i profesjonsstudiet i medisin

Grunnet situasjonen med Covid-19 og tiltakene som er iverksatt for å begrense smitte i samfunnet, blir valgfri fordypningspraksis (MED6001) i perioden 25. mai til 19. juni 2020 erstattet med en individuell skriftlig oppgave. Disse fire ukene er satt av til å skrive oppgaven, men tidspunktet for når den faktisk skrives, er valgfritt. Det er ingen krav til fremmøte på studiet i disse fire ukene

Alle studenter skal levere individuelle oppgaver. Det er ikke mulig å gå sammen med andre studenter for å skrive én felles oppgave. Det er heller ikke mulig å erstatte denne oppgaven med praksis eller lønnet arbeid, heller ikke innenfor Covid-19 håndtering.  

Frist for innlevering av oppgaven er 19. juni klokka 23:59. Oppgaven skal leveres i Inspera, og det blir utført plagiatkontroll. Studenter som er syke eller har annen gyldig grunn til å ikke levere innen fristen, kan søke om utsatt frist senest ved innleveringsfristen.

Omfang og utforming av oppgaven

Omfanget på oppgaven skal være på mellom 10 og 15 sider, eksklusiv innholdsfortegnelse og litteraturliste (skriftstørrelse 12, Times New Roman, linjeavstand 1,5), men inkludert illustrasjoner, tabeller og lignende. Oppgaven skrives fortrinnsvis på norsk, men engelsk kan benyttes der dette er hensiktsmessig.

Oppgaven skal, foruten hoveddelen (som kan beskrive tema som teori, materiale, metode, analyse, resultater) som et minimum inneholde forside, sammendrag, innledning med problemstilling, diskusjon og litteraturhenvisninger.

 

Oppgaven skal handle om Covid-19 i videste forstand, men innenfor følgende avgrensninger:

  • Virologi inkludert molekylærbiologi
  • Epidemiologi
  • Diagnose
  • Vaksineutvikling
  • Behandling inkludert intensivopplegg og/eller medikamenter
  • Covid-19 sett fra allmennmedisinsk side
  • Covid-19 sett fra kommuneoverlegenes sted  
  • Sosialmedisinske konsekvenser
  • Samfunnsmessige konsekvenser
  • Mediedekning
  • Erfaring fra eget arbeid med Covid-19 (f.eks. dagbok fra en teststasjon)

 

Problemstillingen skal oppgis på forsiden, og skal være innenfor minst ett av de oppgitte områdene i kulepunktene over. På forsiden kan studentene også med fordel oppgi hvilket fagområde de vurderer at oppgaven faller inn under.Oppgaven blir ikke publisert.

Veiledning

Det vil ikke være noen formell veileder for den enkelte student. Men man kan meget vel kontakte lærer, kliniker eller andre for diskusjon.

Sensur

Fakultetet vil oppnevne sensorer for oppgavene. Sensurfristen er tre uker etter innleveringsfristen. Den individuelle oppgaven vurderes med bestått/ikke bestått. Studenten får en kort skriftlig tilbakemelding fra sensor etter at sensuren har falt. Dersom den individuelle oppgaven blir vurdert til 'ikke bestått', vil studenten motta en begrunnelse. Studenten må da omarbeide oppgaven og levere inn på nytt innen en gitt dato.

 

Spørsmål kan rettes til administrativ koordinator Cecilie P Krogh

Publisert 25. mars 2020 14:45 - Sist endret 27. mai 2020 09:54