Klinisk smågruppeundervisning

Undervisningen er obligatorisk. Se regler for å følge undervisningen dersom studenten må gå ned et kull.

Klinisk smågruppeundervisning i fagene øre-nese-hals-sykdommer og nevrologi vil foregå på de respektive avdelinger på Ullevål universitetssykehus, Rikshospitalet og Ahus.

Poliklinikkundervisningen på Rikshospitalet vil være på Nevrologisk poliklinikk.

Studentene må ta med eget oftalmoskop og reflekshammer (stor hammer med rundt hode og langt skaft, ikke de små hammerne med utseende av en gummiøks) til klinisk smågruppe-undervisningen.

Klinisk smågruppeundervisning er obligatorisk og regelen for fravær gjelder også for denne undervisningen. I den kliniske delen (klinisk smågruppeundervisningen) må kompensasjonen avtales med lektor.

OBS. For obligatorisk fremmøte i de kliniske fagene skal student og lærer begge signere i egen loggbok. Loggboken skal også brukes til attestasjon av praktiske ferdigheter (se liste i semesterboken).

Maksimalt antall fravær i kliniske fag i 7. semester:

Maksimalt antall fravær 20% uten kompensasjon

Maksimalt antall fravær 30 % medfører å ta igjen en gang undervisning med lektor

Nevro har 6 undervisningsseanser totalt 1 fravær = 20% 2 fravær = 30%

ØNH/inkl. kurs har 9* undervisningsseanser totalt 2 fravær = 20% 3 fravær = 30%

* den siste undervisning er av praktiske grunner ikke obligatorisk

Studenter kan bare unntaksvis bytte grupper. Gruppestørrelsene må ikke overstige maksimaltallet for gruppestørrelse. Bytte av gruppe må avtales med semesterkoordinatoren.

Kullet deles i 17 grupper (identiske med PBL-gruppene).

Nevrologi: Gruppene 1 – 5 har undervisning på Ullevål universitetssykehus, 6-14 har undervisning på Rikshospitalet og 15-17 har undervisning på Akershus universitetssykehus.

Øre-nese-halssykdommer: Gruppene 1 – 14 har undervisning på Rikshospitalet. Gruppene 15 – 17 har undervisning på Akershus universitetssykehus.

Skriftlig materiale vedrørende pasienter og pasientbehandling er juridiske dokumenter. Disse er omfattet av taushetsløftet og må under ingen omstendighet komme på avveie. Slike dokumenter skal ikke fjernes fra sykehusets område, og må oppbevares slik avdelingene har bestemt. Får man utlånt en journal har man et personlig ansvar for at den blir oppbevart reglementert, at uvedkommende ikke får tilgang til opplysninger fra journalen og at den kommer tilbake til avdelingen så snart som mulig. Studentene har ikke anledning til å ta utskrifter eller kopi av journalen, men kan gjøre personlige notater som ikke må være identifiserbare og som makuleres etter bruk.

Journaler som studentene har skrevet selv, og som de ønsker å ta vare på som en del av læringsprosessen, kan imidlertid tas med dersom de er fullstendig anonymisert, dvs

  • ikke har direkte kjennetegn som navn, 11 sifret nummer, adresse
  • ikke har bilder eller andre indirekte kjennetegn på person
  • ikke bruker indirekte referanse som pasientnummer
  • diagnosen i seg selv ikke oppgir hvem som er personen.

Publisert 19. mai 2011 13:41