Anbefalt litteratur ERN4200 Høst 2018

Det er opptil studentane å tileigna seg den nødvendige kunnskapen som trengst for å oppfylla læringsmåla for kurset. Den anbefalte litteraturen er vurdert som nyttig for å nå læringsmåla, men er ikkje obligatorisk. Utlevert materiale og stoff som vert lasta opp i Canvas er å rekna som anbefalt litteratur.

Lærebøker:

Ernæringsepidemiologi

  • Laake P, Hjartåker A, Thelle DS, Veierød MB. Epidemiologiske og kliniske  forskningsmetoder. Oslo: Gyldendal Akademisk, 2013. Kapittel 1, 4, 6, 7, 8 og 15.  
  • Rothman KJ. Epidemiology. An introduction (2nd ed.). New York: Oxford University Press, 2012.

       eller

  • Rothman KJ, Greenland S, Lash TL. Modern Epidemiology (3rd ed). Philadelphia: Lippincott- Williams & Wilkins, 2012.
  • Willett W. Nutritional epidemiology (3rd ed). New York: Oxford University Press, 2013. 

Statistikk

  • Aalen OO (red), Frigessi A, Moger TA, Scheel I, Skovlund E, Veierød MB. Statistiske metoder i medisin medisin og helsefag, 2. utg. Oslo: Gyldendal Akademisk, 2018. Kapittel 12. (evt 1. utgave.)

       eller

  • Laake P, Hjartåker A, Thelle DS, Veierød MB. Epidemiologiske og kliniske  forskningsmetoder. Oslo: Gyldendal Akademisk, 2013. Kapittel 3 

       eller

  • Kirkwood BR, Sterne JAC. Medical Statistics (2nd ed.). Blackwell Science, 2003. Chapters 19 & 20.

Artiklar:

Ernæringsepidemiologi

Meta-analysar og systematiske reviews

  • Moher D, Liberati A, Tetzlaff J, Altman DG, The PRISMA Group. Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses: The PRISMA Statement. BMJ 2009; 339:b2535. PMID: 19622551
  • Liberati A, Altman DG, Tetzlaff J, Mulrow C, Gøtzsche PC, Ioannidis JP, Clarke M, Devereaux PJ, Kleijnen J, Moher D. The PRISMA Statement for Reporting Systematic Reviews and Meta-Analyses of Studies That Evaluate Health Care Interventions: Explanation and Elaboration. BMJ 2009; 339:b2700. PMID: 19622552

Kosthaldsmønstre

Materiell frå studentane:

  • Obligatorisk oppgåve om ernæringsepidemiologiske studiar

 

 

Publisert 23. mai 2018 13:54 - Sist endret 6. sep. 2018 10:05