SOS4091 – Masteroppgave i sosiologi

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Obs! SOS4091 var en prøveordning på sosiologi våren 2008. Emnet er nå nedlagt.

Den korte masteroppgaven i sosiologi kan kun velges av studenter som har tatt Prosjektforum (SVPRO4000). Oppgaven skal
ha en oppgitt problemstilling under temaet arbeid, organisasjon og ledelse.

Hva lærer du?

Gjennom arbeidet med oppgaven skal studentene demonstrere evne til å behandle et avgrenset tema på en faglig holdbar, gjennomtenkt og presis måte i løpet av et gitt, begrenset tidsrom.

Formelle innholdskrav

Oppgaven skal inneholde et sammendrag på maksimalt 1 side. Sammendraget skal stå først i oppgaven. Dette sammendraget må også leveres både på papir og elektronisk. I forbindelse med oppmelding til eksamen må det leveres et sammendrag i papirversjon og som vedlegg per mail til eksamenskonsulenten.

Masteroppgaven skal være sidenummerert og ha en innholdsfortegnelse og en litteraturliste.

Forsiden på masteroppgaven skal angi:

  • Masteroppgavens tittel
  • Forfatterens navn
  • År og semester
  • Studieordning
  • Institutt, fakultet og universitet

Bakerst i oppgaven skal det stå skrevet hvor mange ord oppgaven består av (ekskl. litteraturliste og eventuelle vedlegg). Referanselisten skal avsluttes med setningen "Alle kilder som er brukt i denne oppgaven er oppgitt".


Obs! Oppgaven skal være innbundet, enten det gjøres ved UiO eller privat. Oppgaven skal også trykkes tosidig.


Omfang

I størrelse skal masteroppgaven være på 20000 ord, +/- 10 prosent. Det vil si at oppgaven skal være mellom 18000 og 22000 ord. 18000 ord tilsvarer om lag 50 sider med de fleste moderne skrifttyper, font 12 og linjeavstand 1 1/2. Litteraturliste og eventuelle vedlegg, f.eks. intervjuguide og brev til etiske komiteer, medregnes ikke i sidetallsregnskapet.

Spesialpensum

Studentene skal selv legge opp et spesialpensum på minst 750 sider. Dette skal skje i samråd med hovedveileder som også skal godkjenne det. Bøker og artikler som tidligere har vært lagt opp som pensum på andre kurs og eksamener, kan ikke være del av spesialpensumet. Liste med spesialpensum signert av veileder skal leveres ved eksamensoppmelding.

Spesialpensumet skal være knyttet til oppgaven. Litteraturen skal i all hovedsak være sosiologisk, men det er anledning til å ta med en mindre del ikke-sosiologisk stoff som er direkte relatert til oppgavens tema.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Opptak på masterprogrammet i sosiologi.

Undervisning

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Oppmeldingsskjema for avsluttende hovedfags-/mastereksamen finnes på semestersiden til SOS4091. På dette skjemaet finnes også nyttig informasjon knyttet til innleveringen.

Avsluttende muntlig eksamen er knyttet til masteroppgaven og spesialpensum, og avholdes etter at oppgaven er godkjent. Muntlig tjener til en eventuell justering av karakteren på masteroppgaven. Oppgaven vurderes til A-F.

En masteroppgave som har fått et bestått resultat til eksamen kan ikke leveres på ny i bearbeidet form (Se §5.6.2 i Forskrift om studier og eksamener ved UiO ).

En masteroppgave som har fått et ikke-bestått eksamensresultat kan kun leveres på ny én gang, som et nytt eksamensforsøk. Oppgaven kan kun leveres på ny i bearbeidet form, og innen semesteret etter opprinnelig innlevering (Se §5.6.1 i Forskrift om studier og eksamener ved UiO ).

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

For masteroppgaven i sosiologi skal eventuelle klager på karakterfastsettelsen sendes skriftlig til eksamenskonsulenten. Klagen skrives i vanlig brevform, og du velger selv om du vil begrunne den eller ikke.

Vi gjør oppmerksom på at dersom du klager på karakteren uten å ha bedt om begrunnelse, vil den opprinnelige kommisjonen din bli bedt om å lage en skriftlig begrunnelse for karakteren som oversendes til klagekommisjonen. Det er ikke ønskelig at de to kommisjonene har muntlig kontakt, siden studenten bør få kjennskap til alt den første kommisjonen ytrer overfor den andre.

Vi gjør også oppmerksom på at et mulig utfall av en klagesak er å gå ned i karakter.

Fakta om emnet

Studiepoeng
30
Nivå
Master
Undervisning
Vår 2008
Eksamen
Vår 2008
Undervisningsspråk
Norsk