SOSANT2240 – Kjønn, tradisjon og modernitet

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet skal gi innsikt i antropologiske og sosiologiske tilnærminger til tradisjon og modernitet i kjønnsperspektiv. Aktuelle spørsmål som globalisering og migrasjon analyseres som uttrykk for samfunnsmessige, kulturelle og politiske endringsprosesser. Det legges vekt på teoretiske og empiriske dilemmaer.

Hva lærer du?

Emnet vil gi øvelse i refleksjon og diskusjon om norske og internasjonale forhold knyttet til kvinne- og kjønnsproblematikk.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Privatister har adgang til emnet.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Det er et krav at studenter avlegger eksamen i SOSANT1000 – Innføring i sosialantropologi senest samme semester som de avlegger eksamen i SOSANT2240 – Kjønn, tradisjon og modernitet (nedlagt). Det vil si at det er mulig, men ikke anbefalt, å avlegge SOSANT1000 – Innføring i sosialantropologi samme semester som SOSANT2240 – Kjønn, tradisjon og modernitet (nedlagt). Karakteren for SOSANT2240 – Kjønn, tradisjon og modernitet (nedlagt) vil være sperret inntil eksamen i SOSANT1000 – Innføring i sosialantropologi er avlagt.

Forkunnskapskravet gjelder ikke studenter på studieprogrammet Kjønn, feminisme og likestilling.

Unntak gjøres kun under særskilte vilkår og etter søknad.

Anbefalte forkunnskaper

Emnet bygger på kunnskap tilsvarende innføringsemnene ved SKKs bachelorprogram Kjønn, feminisme og likestilling ( KFL1010 – Innføring i tverrfaglige kjønnsstudier ) i Sosialantropologi ( SOSANT1000 – Innføring i sosialantropologi ) og i Sosiologi ( SOS1001 – Introduksjon til sosiologi (nedlagt) )

Undervisning

Ukentlige seminarer fra begynnelsen av semesteret (6x3t). Undervisningen er tverrfaglig og gis av to lærere. Arbeidsformen baseres på vekselvise forelesninger, studentpresentasjoner og diskusjoner.
Det er ikke obligatorisk å følge undervisningen, men det anbefales på det sterkeste.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Gyldig undervisningsopptak i inneværende eller tidligere semestre (eller oppmelding til eksamen som privatist) er et krav for å avlegge eksamen i henhold til §7.1.3 Forskrift om studier og eksamener ved Universitetet i Oslo

Vurderingen består av en hjemmeoppgave i slutten av semesteret.

Privatister har samme eksamensform som ordinære studenter.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Eksamensresultater vil være tilgjengelige i StudentWeb.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

En student kan fremstille seg til eksamen i dette emnet inntil tre ganger. Studenten anses å ha fremstilt seg til eksamen dersom hun/han ikke har trukket eksamensmeldingen sin i StudentWeb innen en gitt frist.

NB! Eksamen gis kun når det tilbys undervisning i emnet (med ujevne mellomrom).

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Annet

Det tas forbehold om endringer.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Bachelor
Undervisning

Emnet gis med ujevne mellomrom

Eksamen

Eksamen arrangeres samme semester som det gis undervisning

Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

SV-info