SOSANT2515 – Naturens makt og avmakt

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet tar opp ulike antropologiske perspektiver på studier av menneskenes relasjoner med naturomgivelser. Kurset vil belyse tematikk som springer fra grenser mellom tamme og ville dyr til fairtrade, makt og avmakt. Det legges vekt på empiriske og teoretiske dilemmaer for å trene opp analytisk kompetanse og kritisk refleksjon.

Hva lærer du?

I tillegg til innsikt i emnets tematikk: Det legges vekt på å stimulere studentene til selvstendig faglig fordypning og refleksjon, skriftlig og muntlig. Det er et mål at studenten skal kunne integrere ulike kilder og tilnærmingsmåter på selvstendig grunnlag.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Det er et krav at studenter avlegger eksamen i SOSANT1000 - Innføring i sosialantropologi senest samme semester som de avlegger eksamen i SOSANT2515 Naturens makt og avmakt. Det vil si at det kan være er mulig, men ikke anbefalt, å avlegge SOSANT1000 - Innføring i sosialantropologi samme semester som SOSANT2515 Naturens makt og avmakt. Karakteren for SOSANT2515 Naturens makt og avmakt vil være sperret inntil eksamen i SOSANT1000 - Innføring i sosialantropologi er avlagt.

Undervisning

For å få maksimalt utbytte av læringsprosessen, stimuleres det til aktiv deltakelse fra studenter gjennom diskusjon og fremlegg i timene. Det er en forutsetning at studenten er forberedt til hver time. Arbeidsformen i emnet baserer seg på forelesninger og aktiv studentdeltakelse gjennom studentpresentasjoner og diskusjoner. Det vil også bli lagt vekt på å knytte kursets tematikk til dagsaktuelle hendelser.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Gyldig undervisningsopptak i inneværende eller tidligere semestre (eller oppmelding til eksamen som privatist) er et krav for å avlegge eksamen i henhold til §7.1.3 Forskrift om studier og eksamener ved Universitetet i Oslo

Vurderingen består av en hjemmeoppgave etter endt undervisning.

Privatister har samme eksamensform som ordinære studenter.

Hjelpemidler

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Bachelor
Undervisning
Vår 2011

Emnet undervises med ujevne mellomrom.

Eksamen
Vår 2011

Eksamen arrangeres samme semester som det gis undervisning.

Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

SV-info