DIAK4120 – Medborgerskap og dømmekraft - på like vilkår?

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Hensikten med dette kurs er å invitere brukere og profesjonelle til sammen å utvikle ny kunnskap om hva der skal til for å se og bli sett som likeverdige medborgere. De fleste av oss vil i kortere eller lengre perioder være brukere eller pårørende i ett eller annet system. Det er derfor i alles interesse å medvirke til en forbedring av de systemer som omgir oss. Gjennom å øke den etiske kompetanse hos så vel brukere som profesjonelle er målet at utvikle kvaliteten i tjenestene innen helse- og sosialområdet.

Det er meningen at studentene skal påvirke både læringsform og læringsinnhold. Kurset vil være en prosess som inkluderer begge parters erfaring og kunnskap. For å ivareta det likeverdige studentperspektiv er det likevel lagt en ramme for kurset.

Kurset består av 5 samlinger med forelesninger og diskusjoner i plenum samt gruppearbeid. Gruppearbeid vil foregå på tre verksteder som består av: digital kompetanse, samtale med utgangspunkt i Oslo kommunes verdispill og rollespill med videoopptak. Det er lagt opp slik at alle skal være innom alle tre gruppeaktiviteter i løpet av kurset.

Hva lærer du?

Ved kursets avslutning skal studentene ha kunnskap om hva der skal til for å se og bli sett som likeverdige medborgere uansett status, stiling og bakgrunn. Uansett bakgrunn skal studentene ha fått økt sin etiske kompetanse så de er bedre i stand til at utøve dømmekraft med det formål å fremme et mer likestilt samfunn.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Studenter fra masterstudiet i Profesjonsetikk og diakoni (PRODI) med 20 studiepoeng vil våren 2009 kunne delta på kurset som deltagende observatører.

Undervisning

Kurset er i utgangspunktet et etterutdanningskurs for brukere og profesjonelle i Oslo Kommune. Det tildeles kursbevis etter gjennomført kurs. I kursbeviset vil kursets varighet, form og innhold beskrives. For mer omtale

Kursdatoer: 16, 23, 30 april samt 7, 14 mai.

Tid: 12-16 alle dager

Seminar for Prodistudenter: 3 juni 12-16

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Muntlig gruppeeksamen

Obligatorisk arbeidskrav:
1)Deltagelse på kursdagene.
2) Studentene skal føre logbog efter hver samling over deres kurserfaringer. Logboken renskrives og innsendes før gruppeeksamen. Ved muntlig gruppeeksamen skal de kunne reflektere over hva dette betyr i en profesjonsetisk og diakonal ramme.

Hjelpemidler

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Master
Undervisning
Vår 2009
Eksamen
Vår 2009
Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

TF-infosenter