DIAK4302 – Masteroppgave profesjonsetikk og diakoni

Kort om emnet

Arbeidet med masteroppgaven er en sentral del av masterprogrammet. Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid tilsvarende 60 studiepoeng. Tema for oppgaven hentes innenfor en av masterprogrammets emner. Hver student vil få tildelt en veileder med forskningserfaring fra det tema studenten velger.

I 2.semester avholdes obligatorisk masterseminar, der det skal det utarbeides en prosjektplan for masteroppgaven. Prosjektplanen skal ha et omfang på 5 – 7 sider, og må inneholde tema, problemstilling, beskrivelse av forskningsfeltet, metode og eventuelt teori. Prosjektplanen må godkjennes av programleder, som på bakgrunn av denne oppnevner en veileder for studenten, i samarbeid med studiedekanen . Det skal inngås en studieavtale mellom veileder, student og fakultet.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer.

Studenten må være tatt opp til TFM2-PRODI.

Undervisning

Studenten har rett på inntil 15 timer veiledning. Hvert semester avholdes et felles framleggsseminar for alle studenter som er i gang med masteroppgaven. Her legger studenten frem deler av masteroppgaven og får tilbakemelding fra medstudenter og lærere. Det er obligatorisk å delta på fremleggsseminaret med eget bidrag. Studenten skal delta på minimum to fremleggsseminar, som arrangeres én til to ganger i semesteret, avhengig av hvor mange studenter som melder seg. Det er et krav for å få levere inn masteroppgaven at studenten har vært til veiledning, og at denne er godkjent som tilstrekkelig av veileder.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Mastergradsoppgave og muntlig prøve
Mastergradsoppgaven har et omfang på 28000-40000 ord. Skriften som benyttes skal være Times New Roman 12 pkt eller tilsvarende, det skal benyttes halvannen linjeavstand og margene skal være 2,5 cm. Tittelbladet på oppgaven skal angi studentens navn, tittel på oppgaven, tittel og navn på veileder og teksten "Mastergradsoppgave i profesjonsetikk, Universitetet i Oslo, Det teologiske fakultet", samt semester og årstall. Oppgaven leveres i 4 eksemplarer.

Alle studenter skal levere masteroppgaven til DUO vitenarkiv.

Det fastsettes en foreløpig karakter for det skriftlige arbeidet før den muntlige prøven. Den foreløpig karakteren for det skriftlige arbeidet vil være utgangspunktet for eventuell klage på karakterfastsettelse.

Etter at den foreløpige karakteren er gjort kjent for studenten gjennomføres en muntlig prøve på inntil 45 minutter. Studenten medbringer til den muntlige prøven en presentasjon (omfang 400 ord) av hovedproblemstillingen i oppgaven.

På grunnlag av oppgaven og den muntlige prøven fastsettes den endelige karakteren. Den muntlige prøven kan justere den foreløpige karakteren opp eller ned en karakter.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Trekk fra eksamen

En masteroppgave som ikke er bestått, kan leveres på nytt bare én gang, og da innen avtalt tidspunkt og i bearbeidet form. En masteroppgave som er bestått, kan ikke leveres på nytt i bearbeidet form.

Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
60
Nivå
Master
Undervisning
Høst 2016
Vår 2016
Eksamen
Høst 2016
Vår 2016
Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

TF-infosenter