DIAK4708 – Flerkulturell etikk

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Kurset går over en uke. Det gir en innføring i aktuelle og prinsipielle etiske problemstillinger i feltet flerkulturalitet og flerreligiøsitet med særlig relevans for en helse- og sosialfaglig praksis i kirke og samfunn. Det fokuseres på konkrete utfordringer fra praksisfeltet og setter disse inn i en bredere etisk drøfting av håndtering av verdikonflikter. Kjønnsperspektivet er særlig relevant i denne sammenheng.

Hva lærer du?

Du lærer om grunnleggende prinsipper i islamsk etikk. Aktuelle etiske problemstillinger innen bioteknologi, helse- og sosialfaglig praksis blir belyst ut fra perspektiver hentet fra ulike religiøse og kulturelle tradisjoner. Religion, kultur og makt presenteres i et kjønnsetisk perspektiv.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Kurset fortusetter fullført bachelorutdanning.

Undervisning

Kurset legges opp som forelesninger, seminar, workshops og ekskursjon i uke 39. Det er obligatorisk oppmøte på alle kursets faglige aktiviteter. Kurset har kjernetid fra 0900-1600, men det må beregnes deltakelse en kveld i forbindelse med ekskursjon.

Deltakelse på seminaret regnes som obligatorisk arbeidskrav for å kunne gå opp til eksamen.

Eksamen

Semesteroppgave (3000-4000 ord).

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Master
Undervisning
Høst 2007
Eksamen
Høst 2007
Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

TF-infosenter