Sensorveiledning PED4401 Høst 2023

Sensurveiledning til eksamen PED4401, høst 2023

Emnet er et innføringsemne på masternivå. Derfor bør sensur ta høyde for at enkelte besvarelser kan bære preg av begrenset dybde i besvarelsene og/eller begrenset utførelse mht. det skrivetekniske. Samtidig bør sensor merke seg at emnet er på 15 studiepoeng, og besvarelsene forventes derfor å ha et relativt høyt innholdsnivå for å oppnå gode karakterer. Mht. til hver enkelt av oppgavene forventes det at er gjort et forsøk på en definisjon (parafrasert eller gjengitt etter utvalgt sted i pensumlitteraturen) og en oppfølgende forklaring. Gode og svært gode besvarelser har gjerne eksemplifisering(er) og/eller angivelse av en eller  flere sentrale teoretikere som kan forbindes til begrepet.

Dersom det er blitt brukt avanserte tekniske hjelpemidler i forbindelse med utforming av besvarelsen (spesielt gjelder dette KI-baserte verktøy) må kandidaten opplyse om dette i oppgaven.

Kandidater som får A bør:

- demonstrere en meget god forståelse av begreper og teorier og en evne å bruke disse i teoretiske og praktiske drøftinger.

- gi en fokusert og relevant besvarelse som svarer på det oppgaven spør etter og bruke relevant litteratur for å besvare oppgaven.

- vise evne til kritisk refleksjon og drøfting for eksempel ved å vise nyanser og forskjeller på tvers i pensumlitteraturen.

Kandidater som får C bør:

- vise forståelse av grunnleggende begreper og modeller.

- gi en besvarelse som i hovedsak dekker spørsmålene. En besvarelse vil typisk inneholde nødvendige definisjoner og beskrivelser og vise en god forståelse av pensumlitteraturen.

- i kontrast til karakteren A vil beskrivelser og forklaringer i større grad gjengi pensum og være mindre kritiske og selvstendige i sine beskrivelser og vurderinger.

Kandidater som får karakteren F

- viser gjennomgående en manglende forståelse av og kunnskap om temaet og problemstillingen.

- er gjerne preget av hverdagsbegreper og mangler tilstrekkelig forankring i pensumlitteraturen.

 

 

 

 

Publisert 21. des. 2023 08:13 - Sist endret 21. des. 2023 08:13