SPED4601 – Introduksjon til nevroutviklingsforstyrrelser

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet er det første av tre fordypningsemner i nevroutviklingsforstyrrelser. Det legges vekt på de tre nevroutviklingsforstyrrelsene; intellektuell funksjonsnedsettelse, autisme og ADHD. 

Hva lærer du?

Kunnskap: 

Etter fullføring av emnet skal du ha fått kunnskap om nevroutviklingsforstyrrelser i et livsløpsperspektiv, med fokus på intellektuell funksjonsnedsettelse, autismespekterforstyrrelse og ADHD. Det omfatter forskningsbasert kunnskap om kjennetegn og kompleksitet, knyttet til spesialpedagogisk arbeid på individ- og systemnivå, fra tidlig utvikling til voksen alder. 

 

Ferdigheter:

Etter fullføring ev emnet skal du ha fått ferdigheter til å gjenkjenne og forstå hva nevroutviklingsforstyrrelser innebærer i et livsløpsperspektiv. 

 

Generell kompetanse: 

Etter fullføring av emnet skal du kunne: 

  • anvende dine kunnskaper i spesialpedagogisk arbeid med personer med nevroutviklingsforstyrrelser 

  • utøve egen profesjon, bidra til kritisk diskusjon innenfor feltet, øke fokus på denne målgruppen i samfunnet, og bidra til at spesialpedagogisk arbeid med personer med nevroutviklingsforstyrrelser blir styrket 

Opptak til emnet

Adgang forutsetter opptak til masterprogrammet i spesialpedagogikk, fordypning Nevroutviklingsforstyrrelser, og er obligatorisk for studenter på denne fordypningen.

Det er en fordel å ha gjennomført SPED3001 modul 2 eller tilsvarende som forberedelse til SPED4601. Etter våren 2026 vil det være en fordel å ha gjennomført SPED3016 i forkant. 

Overlappende emner

Undervisning

Emnets undervisningsformer er varierte og inkluderer forelesninger og seminarer. Deler av undervisningen er obligatorisk, og det er arbeidskrav på emnet.

Obligatoriske komponenter:

  1. Deltagelse på seminar

  2. Gruppeoppgave fra seminar

  3. Skriftlige individuelle arbeidskrav

De obligatoriske komponentene må være gjennomført og godkjent for å kunne ta eksamen.

Eksamen

Individuell 4 timers skriftlig skoleeksamen

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Kontinuasjonseksamen:

Studenter som ikke består eksamen kan benytte seg av et eksamensforsøk så snart som det lar seg gjøre (kontinuasjonseksamen). Kontinuasjonseksamen avholdes innen 3 måneder etter ordinær eksamen. Fakultetet informerer om eksamensdato og gir retningslinjer ved skriftlig eksamen. Instituttet informerer om eksamensdato og gir retningslinjer ved hjemmeeksamen.

Studenter som består eksamen, men vil forbedre karakter, kan ikke ta kontinuasjonseksamen. Karakteren kan forbedres neste gang ordinær eksamen avholdes, dersom kandidaten ikke har brukt opp alle 3 eksamensforsøk.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 26. juli 2024 03:34:35

Fakta om emnet

Nivå
Master
Studiepoeng
15
Undervisning
Høst
Eksamen
Høst
Undervisningsspråk
Norsk