Hva kan du jobbe med?

Media er sultne etter Kina-kunnskap, og det trengs journalister som kan lese kinesisk og som har kinesisk nettverk, sier Ragnhild Sofie Selstø. Hun jobber som journalist i Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Framtida.no.

Uten semesteret mitt i India ville jeg verken hatt språkkunnskapene eller nettverket jeg har i dag, sier Tora Toreng. Hun har en bachelor i Sør-Asia-studier med hindi fra HF og jobber i Fredskorpset. 

Gjennom studieopphold i India på master i Sør-Asia-studier fikk jeg et uvurderlig nettverk. Uten dette kunne jeg ikke startet egen bedrift, sier Harriet Olaisen, eier og gründer av HOI by Cottage Wool.

Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle jobbe i politiet, eller at min utdannelse ville være relevant her, men det er den faktisk, sier Camilla Eriksen Andreassen som har en master i Sør-Asia-studier.

Dra på utveksling! Å være i India over lang tid, og flere ganger, har gitt meg kunnskaper og erfaringer som man ikke klarer å lese seg til på Blindern, sier Gudrun C. E. Helland. Hun har en master i Sør-Asia-studier med hindi.

En bachelorgrad i japansk var første steg på veien mot en jobb innen internasjonal handel og reiseliv, sier Kristoffer Bolsø. Han jobber hos Wilhelmsen Ships Service i Japan.

Kina-kompetansen og perspektivene utdanningen på HF ga meg, former jobbhverdagen min på ambassaden i Beijing, sier Sunniva H. Abrahamsen. Hun har master i Chinese Society and Politics og er en del av det politiske teamet på stasjonen.

Språk er viktig, men det er enda viktigere å ha noe å si. Kombiner derfor språkstudier med en annen disiplin, anbefaler Henrik Thon Bardum, som er informasjonsrådgiver ved Japans ambassade i Norge.