Tverrfagligheten ga meg jobben

Vegard jobber som rådgiver i Jernbaneverket. Han sitter midt i smørøyet, mellom systemutviklerne og brukerne av systemene. Her kommer hans tverrfaglige kompetanse fra studiet til sin rett.

Vegard Østlihagen, tidligere bachelorstudent. (Foto: privat)

Tverrfagligheten passet meg perfekt

- Jeg startet med å studere statsvitenskap, men forsto raskt at dette studiet ikke traff spikeren midt på hode for mitt vedkommende. Jeg var interessert i politikk, men ønsket å finne et studieprogram som også fanget opp noen av mine andre interesser, som data. Med mitt politiske engasjement følger også til en interesse for lovverket og lovgiving. Da jeg fant DRI-studiet på UiOs nettsider, så jeg med en gang at dette passet meg veldig godt.

Fikk drømmejobben

- På DRI-studiet skriver man bacheloroppgave med utgangspunkt i en bestilling fra en reell oppdragsgiver. Min gruppe skrev en prosjektoppgave på oppdrag fra UDI. Etter endt oppdrag, var jeg så heldig at jeg fikk en jobb der. Etter en stund søkte jeg på en rådgiverstilling i Jernbaneverket. Til min store overraskelse ble jeg innkalt til intervju. I ettertid har jeg fått vite at jeg fikk komme på intervju nettopp pga fagkombinasjonene og fokuset til DRI-programmet, til tross for min begrensede arbeidserfaring og manglende erfaring med systemet jeg skulle jobbe med. Det passet perfekt til stillingen og dermed fikk jeg drømmejobben!

Jobbrelevant kunnskap

- Jeg læret mye på studiet som jeg bruker aktivt i arbeidet mitt. Studiet fokuserte mye på hvordan man kan bruke systemer for å forenkle folks hverdag. Dette er noe av essensen i arbeidet mitt nå også, der jeg jobber med samhandlingsløsninger. I mitt tidligere arbeid som saksbehandler for UDI hadde jeg god nytte av den juridiske kunnskapen jeg fikk gjennom studiet. Jeg opplever at utdannelsen gir meg et godt grunnlag for jobben jeg har nå, selv om jeg selvsagt hele tiden lærer noe nytt.

Engasjer deg!

- Mitt heteste tips til deg som skal studere og som ønsker å bli attraktive for arbeidsmarkedet når du er ferdige, er å engasjere deg i andre ting ved siden av studiene, noe som gir deg nyttig livserfaring. Det er selvsagt viktig med faglig tyngde, noe man får gjennom å studere, men for å skille deg ut på arbeidsmarkedet vil for eksempel engasjement i studentorganisasjoner eller politikk gjerne slå positivt ut.

Av Siri Eriksen
Publisert 14. des. 2015 15:42