Studieopphold i utlandet

Vi anbefaler at du gjennomfører utenlandsoppholdet i løpet av studieløpets  andre semester eller mens du skriver på masteroppgaven i tredje og/eller fjerde semester.  Vi anbefaler at du tar de obligatoriske emnene ved UiO.

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse for ditt fagfelt. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Hvor kan du reise

I Frankrike anbefaler vi spesielt:

Avhengig av temaet for masteroppgaven kan du også velge andre studiesteder som Universitetet i Oslo har samarbeid med 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO


Andre internasjonaliseringsmuligheter

  • Studietur til Paris arrangeres i kulturkunnskapsemnene hvert høstsemester
  • Vi har jevnlig internasjonale gjesteforelesere
  • I forbindelse med det tilrettelagte undervisningsopplegget i Caen (hvert høstsemester) kan studentene delta på ulike sommerkurs. Du kan reise til Caen både med og uten Erasmus-stipend.

Internasjonalt prosjektsemester

Europeiske og amerikanske studier har et eget yrkesrettet studietilbud. Du er hospitant i ett semester ved en arbeidsplass i utlandet i den del av verden som dekkes av din studieretning. Oppdragsgiver kan være norsk ambassade/konsulat, norsk bedrift med kontor i utlandet eller en frivillig organisasjon (NGO). I tillegg til tilbud organisert av Programmet oppfordres studentene til selv å kontakte relevante arbeidsplasser. Hvis du ordner med hospitantplass selv, skal oppdragsgiver godkjennes av Programmet. Hovedsamarbeidspartner er UD, som sammen med programmet formidler et begrenset antall hospitantplasser hos ambassade/konsulat.

Semesteret er delt mellom arbeid for oppdragsgiver i vel halve tiden og eget arbeid med én stor eller inntil tre mindre prosjektrapporter resten av tiden. Det vil bli tilrettelagt for varierte oppgaver som gir innsikt i arbeidet ved arbeidsstedet. Prosjektrapporten/e vil være knyttet til oppdragsgivers virksomhet og behov. Utarbeidelse av tema for prosjektrapporten skjer i samarbeid mellom oppdragsgiver, student og veileder ved UiO. Internasjonalt prosjektsemester gir deg yrkeserfaring innenfor ditt eget fagfelt og geografiske område. Internasjonalt prosjektsemester teller 30 studiepoeng og tas i stedet for andre masteremner.
Les mer om internasjonalt prosjektsemester på emnets nettside

 
Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 29. okt. 2014 13:46