Hva lærer du?

Studiet gir deg ferdigheter i bulgarsk eller bosnisk/kroatisk/serbisk språk, og kunnskaper om kultur, etnisitet, religion, historie, geografi, politikk, økonomi og andre samfunnsforhold i Albania, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Hellas, Kroatia, Makedonia, Romania, Serbia og Montenegro.

Dine kultur- og samfunnsfaglige kunnskaper blir utdypet gjennom studiet av et godkjent kultur- eller samfunnsfag. Du velger mellom følgende fag: Allmenn litteraturvitenskap, historie, idéhistorie, kunsthistorie, medievitenskap (kun 40-gruppe), religionshistorie, samfunnsgeografi, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, sosiologi, statsvitenskap eller teatervitenskap.

Valget av kultur-/samfunnsfag bidrar til at du styrer studiet ditt målbevisst inn mot den sektoren du er mest interessert i og som du ønsker å arbeide innenfor.

Gjennom studiene tilegner du deg en tredelt faglig kompetanse: Kunnskap om samfunns- og kulturelle forhold på Balkan, ferdigheter i bosnisk/kroatisk/serbisk språk og kunnskap i et kultur-/samfunnsfag. Du kan søke om å få godkjent et annet Balkan-språk.

Kombinasjonen område, språk og et kultur-/samfunnsfag vil gi deg et fortrinn i forhold til de som bare har studert samfunnsforholdene på Balkan, men som ikke kan bosnisk/kroatisk/serbisk språk, og i forhold til de som bare har studert språk, men ikke landenes kultur- og samfunnsforhold.

Studiet bidrar til økt forståelse av konfliktene i regionen. Balkan er i skjæringspunktet mellom Europa og Asia, og kunnskaper om Balkan gir grunnlag for en dypere forståelse av kulturmøtet mellom de to verdensdelene.

I tillegg til disse kunnskapene og ferdighetene vil du:

  • lære normer for vitenskapelig redelighet. Dette innebærer blant annet at man ikke presenterer stoff fra andre forfatteres og forskeres arbeider som sitt eget (plagiat).
  • lære normer for akademisk skriving. Dette innebærer blant annet at man redegjør for når og hvor man henter stoff fra andre framstillinger.
  • utvikle din evne til analyse og syntese.
  • få erfaring i å kritisere andres arbeider og motta kritikk for egne.
Publisert 6. juni 2012 10:00