Hvorfor velge denne retningen?

Masterstudiet innenfor studieretningen instrumentering og måleteknikk favner et bredt spekter av fagområder; fra biomedisinsk teknologi til instrumentering av raketter og satellitter.

Forskningsmiljøene bak studieretningen driver forskning på et høyt internasjonalt nivå innen områder som hydroakustikk, instrumentering for partikkelakseleratorer, romfysikk og medisinsk teknologi. Det tilbys mastergradsoppgaver innenfor disse og andre aktuelle områder. I studiet koples praktisk laboratoriearbeid tett opp til teori, - med vekt på hvordan sensorer og målesystemer virker og konstrueres.

Masteroppgavene vil hovedsakelig være av eksperimentell art. De nye mikro-/nano-teknologi-laboratoriene i Gaustadbekkdalen vil være en viktig forutsetning for gjennomføringen av mange oppgaver.

Forskningsmiljøene bak studieretningen samarbeider med forskningsinstituttene på Kjeller gjennom Universitetsstudiene på Kjeller (UNIK), og Norsk senter for romrelatert opplæring (NAROM). Mastergradsoppgaver kan også bli gitt ved samarbeidende bedrifter/institusjoner som Kongsberg-gruppen, ABB, Telenor, Rikshospitalet og SINTEF m.fl.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 6. juni 2012 12:28