Fra forespørsel til ferdig produkt

Cecilie Victoria Myhra Bratsberg jobber innenfor salg med hele verden som arbeidsområde.

Cecilie Victoria Myhra Bratsberg (Foto: Privat)

Bratsberg jobber som salgsingeniør hos ABB i Skien. Hun er del av teamet Electrification Products Medium Voltage (EPMV), der hun selger bryteranlegg og ringkabelanlegg til andre ABB-kontorer rundt om i hele verden.

- Disse produktene blir produsert i samme bygg som jeg selv sitter i Skien. Jeg har ansvar for 20 til 25 land hvor jeg både bidrar med tekniske spørsmål, tilbud og prising, og generell kundeoppfølging. Dette gjør at jeg får ta del i hele prosessen, fra forespørsel fra kunde til ferdig produkt er produsert og sendt til kunde.

- Det jeg liker best med jobben er at ingen dager er like, og at arbeidsoppgavene er varierende. Jeg setter også pris på å få være med på hele prosessen fra tilbud til leveranse, og alle de nye relasjonene jeg får over hele verden.

God kombinasjon

Bratsberg er elektroingeniør fra Høgskolen i Oslo, fikk tilfeldigvis vite om Master i innovasjon og entreprenørskap da programmet hadde en stand der. Etter å ha få litt informasjon om programmet, fattet hun interesse med en gang.

– Jeg følte at det å bygge videre med innovasjon og entreprenørskap ville gi meg en god faglig kombinasjon for fremtidige jobber. Jeg begynte å søke på jobber mens jeg holdt på med masteroppgaven, og fikk jobben jeg har nå før jeg var ferdig med studiet. Jeg begynte derfor å jobbe kun et par dager etter jeg hadde forsvart masteroppgaven min.

Verdifull innsikt gjennom praksis

Bratsberg sier hun ikke fikk noe stort sjokk ved å komme ut i arbeidslivet. Hun føler at hun fikk mye innsikt i hvordan en typisk jobbhverdag var gjennom internships hun hadde som en del av masterstudiet. Bratsberg forteller videre at hun har hatt mye nytte av det hun lærte på masterstudiet.

- Jeg føler absolutt at kunnskapen jeg har fått via masterstudiet er relevant for min jobb. Fagene jeg har hatt på studiet kommer veldig godt med når man jobber på en salgs- og markedsavdeling, hvor innovasjon og markedskunnskap er en stor fordel og det gir også en ekstra tyngde enn “kun” å ha en teknisk bakgrunn. Dette studiet gir en kjempeflott mulighet til å få flere strenger å spille på når man har en teknisk bakgrunn. Jeg tror jeg skilte meg ut ved at jeg hadde både tekniske bakgrunn som elektroingeniør i tillegg til innovasjon, ledelses- og markeds-fagene jeg fikk på masterprogrammet. Dette var en sammensetning som ikke så mange har, og er spesielt en fordel ettersom jeg jobber på en salgs- og markedsavdeling.

Ikke bare for gründerspirer

Bratsberg sitt råd til de som tar Master i innovasjon og entreprenørskap, er at studiet ikke bare er relevant dersom du vil starte for deg selv, men gir deg også et veldig godt faglig utgangspunkt i alle slags markeder, både for store og små firmaer.

- Sug inn så masse kunnskap og inntrykk som mulig mens du er i internship. Dette lærer du mye av. Skriv også masteroppgave om noe du virkelig synes er interessant og vil lære mer om, da blir det gøy å jobbe med masteroppgaven!

Publisert 14. mars 2016 15:19 - Sist endret 7. feb. 2020 16:51