Til topps i bedrift-Hackathon

Det hun lærte første semester av masteren i entreprenørskap og innovasjonsledelse, ga Anastasia Poltnikova ferdighetene som trengtes for å vinne konkurransen til KPMG.

Masterstudent i Entreprenørskap og innovasjonsledelse Anastasia Poltnikova. Foto: Mathilde Solbakken

En solfylt helg i mars var masterstudentene Anastasia Plotnikova og Emilia Chisim klare til å gi alt i hackathon satt i regi av KPMG. Målet var å bygge en app fra idé til produkt på bare to dager, med tett oppfølging av KPMG-ansatte. I løpet av helgen ble det også arrangert teknologi-workshops og kurs i hvordan skrive CV og presentere sin idé.

– Vi valgte et tema som føltes personlig. Løsningen vi utviklet var en app som overvåket og sikret at man ikke går tom for viktige medisiner i nødsituasjoner, som for eksempel på søndager eller i ferier. Samtidig hadde vi en plan om å utvikle en selvstendig AI helse-coach som kunne følge med på kosthold, trening og blodprøver, forteller hun.

Emilia Chisim og Anastasia Plotnikova vant KPMGs hackaton. Foto: Mathilde Solbakken.

Imponerte juryen

Juryen sa følgende om Anastasia og gruppens vinnerløsning:

Studentene presenterte virkelighetsnære og innovative løsninger, og vi er imponert over hva de har fått til på kort tid👏 Vinnerlaget presenterte en helhetlig løsning innen helse, med imponerende teknologivalg og som løser et udekket behov i markedet. Gratulerer så mye til vinnerlaget!🏆 

Her vinner Anastasia (til høyre). Foto: privat.

–  På hackatonet var kunnskapen fra masterstudiet svært nyttig. Vi måtte ikke bare vurdere teknisk implementasjon, men også forretningsaspektet, forteller hun.

Pitchen til juryen inneholdt både en konkurranse-, industri- og markedsanalyse, en fremtidsrettet distribusjonsplan og inntektsmodell. Dette jobbet de med i første semester av masteren, noe som gjorde dem godt forberedt.

–  Mitt lag og jeg vant i tillegg People´s award. Det var gøy å se hvor fornøyde og stolte bedriften var av oss! Jeg fikk også komplimenter om at jeg pitchet like godt som en TED-talk. Å pitche har jeg lært gjennom studiet, forteller Anastasia stolt. 

Videre forteller hun at denne opplevelsen vekket noe i henne. 

– Det fikk meg til å tenke at det å skape og pitche innovative ideer er noe jeg vil gjøre mer av.  

Språkteknologi + entreprenørskap

Anastasia har en bachelor språkteknologi, som er et fagfelt innen informatikk hvor man lærer teknologi som blant annet inngår i ChatGPT og Apples Siri. Feltet er i enorm utvikling og brukes i alt fra analyse av data og brukeratferd til viktige funksjoner i helsesektoren, etterretning og samfunnsforskning.

– Jeg tror min bachelor i språkteknologi og master i entreprenørskap og innovasjonsledelse kommer til å være nyttig i konsulentbransjen. Samtidig drømmer jeg om å starte egen bedrift og lede utviklingen av nye produkter og tjenester.

Masteren for de som ønsker praktisk erfaring

For øyeblikket jobber Anastasia og Emilia med en start-up i emnet Student Venture Project som er en del av andre semester på masteren.

– Det er verdifullt med ekte erfaring. For øyeblikket har vi mange intervjuer med folk og bedrifter. Samtidig får vi muligheten til å bruke det vi allerede kan av programmering og andre tekniske ting. Hele prosessen er utrolig spennende å få innsikt i, forteller Anastasia. 

Startup-lab. Foto: Mathilde Solbakken.

Hun vil anbefale masteren til alle som har teknisk eller naturvitenskapelig bakgrunn, og som ønsker å utvide sin verktøykasse med ferdigheter som markedsføring, ledelse, entreprenørskap og litt økonomi. 

–  Jeg gleder meg veldig til neste semester hvor vi skal ha internship i en stor bedrift.

Publisert 5. apr. 2024 12:53 - Sist endret 5. apr. 2024 12:53