Hvorfor velge denne retningen?

Hva kjennetegner fortellerstemmen i en roman fra modernismen? Hvordan slutter en komedie? Studier i allmenn litteraturvitenskap gir både svar og flere spørsmål.

Innhold i studiet

Dette studiet gir en fordypning i vestlig skjønnlitteratur fra ulike epoker og sjangre. Du leser tekstene i lys av litteraturhistorien og litteraturvitenskapelige problemstillinger. Du får verktøy som gjør deg til en bedre leser og som setter deg i stand til å tolke og forstå litteraturen ved å undersøke den i et kritisk, historisk og teoretisk perspektiv.

Studiemiljø

Som student på allmenn litteraturvitenskap kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILOS. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

Studentforeningene sørger også for at det er mye som skjer gjennom hele studiet. Kanskje har du lyst til å delta på den årlige revyen eller studentballet? Studentpuben Uglebo er et viktig møtested for HF-studenter, enten du står foran eller bak baren. På Uglebo arrangeres det blant annet temafester og quiz.

Vil du publisere egne tekster og/eller delta i redaksjonelt arbeid? Da kan Lasso være stedet. Tidsskriftet inkluderer bidrag fra både studenter og etablerte stemmer. Redaksjonen tar gjerne imot både skjønnlitterære tekster og sakprosa-tekster i form av intervjuer, essays, anmeldelser eller reportasjer.

For mer informasjon om alt UiO og Blindern har å tilby, se Livet rundt studiene.

Følg institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) på facebook.

Jobb og videre studier

Studiet gir bred tekstkompetanse og analytiske ferdigheter, noe som er etterspurt i mediebransjen, og i yrker som lærer, bibliotekar eller konsulent i offentlig sektor.

Avhengig av fordypningen du velger, kan du søke opptak til master i allmenn litteraturvitenskap eller i litteraturformidling.

Vil du bli lærer søker du opptak til årsenheten i praktisk-pedagogisk utdanning.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 27. sep. 2023 14:46