Oppbygging og gjennomføring

Mastergraden går over to år og består av 120 studiepoeng. Masteroppgaven har et omfang på 30 eller 60 studiepoeng, og du kan velge å skrive masteroppgave i spansk språk, litteratur, områdekunnskap eller portugisisk språk. 

Denne oppbyggingen gjelder for studenter med opptak fra og med høsten 2020.

Studieløp

4. semester

Masteroppgave 60 eller 30 studiepoeng

 

3. semester

Masteroppgave 60 studiepoeng

 

Utveksling, arbeidspraksis som f.eks EUS4920 – Praksisemne for masterprogrammet Europeiske språk eller EUS4900 – Internasjonalt prosjektsemester europeiske språk
2. semester SPA4000 – Prosjektutviklingsseminar for masteroppgave i spansk Valgfritt emne Valgfritt emne
1. semester IBER4000 – Hvordan skrive masteroppgave i spansk eller portugisisk Valgfritt emne, eller SPA4305 – Spanskspråklig litteraturteori om du velger masteroppgave innen spansk litteratur Valgfritt emne

 

10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

Fikk du opptak før høsten 2020, se oppbygging for opptak 2018 og 2019 eller oppbyggingen for opptak 2017 og tidligere.

Obligatoriske emner

Valgfrie emner

  • Valgfrie emner velges blant alle masteremner i spansk eller portugisisk eller utveksling/praksissemester.
  • Emner uten ordinær undervisning (leseemner) kan utgjøre maksimalt 20 studiepoeng av mastergraden.
  • Andre emner kan også inngå i mastergraden din dersom de er relevante for masteroppgaven din. Da må du søke om det i form av en epost med begrunnelse, som du sender til studiekonsulenten i god tid før emnepåmeldingen begynner.

Masteroppgave og veiledning

Du skriver en prosjektskisse for masteroppgaven i IBER4000 – Hvordan skrive masteroppgave i spansk eller portugisisk og SPA4000 – Prosjektutviklingsseminar for masteroppgave i spansk. Du får tildelt en veileder på bakgrunn av prosjektskissen din. Prosjektskisse og tema kan justeres i andre og tredje semester, i samråd med veileder. Du finner mer informasjon om masteroppgaven din på masteroppgaveemnesiden og på våre nettsider om masteroppgave ved ILOS.

Mens du jobber med masteroppgaven, må du passe på å være undervisningsmeldt i masteroppgaveemnet i Studentweb for ikke å miste plassen din på masterprogrammet.

Oversikt over masteremner

60 studiepoeng:

30 studiepoeng:

Redusert studieprogresjon, permisjon og utsatt studiestart

Studieløpet forutsetter normal studieprogresjon med 60 studiepoeng per år. Det er mulig å søke om utsatt studiestart, permisjon eller å få studere med redusert studieprogresjon. Men får du innvilget en søknad om dette, er du selv ansvarlig for å planlegge studieløpet ditt. Vær oppmerksom på at få emner går hvert semester. Les mer om permisjon, redusert studieprogresjon og forsinkelse i masterstudier ved HF. Legg spesielt merke til reglene for et ekstra semester og siste semester.

Spørsmål om redusert progresjon, permisjon eller utsatt studiestart kan du rette til studiekonsulenten.

Studier i utlandet, arbeidspraksis og internasjonalt prosjektsemester

Vi anbefaler utveksling i 3. semester. Ta kontakt med studiekonsulent for anbefalte studiesteder og veiledning. Det er også muligheter for utveksling i 2. semester, men da vil du måtte finne erstatning for SPA4000.

Du kan i ditt tredje (og eventuelt andre) semester dra på internasjonalt prosjektsemester, se mer her EUS4900 – Internasjonalt prosjektsemester europeiske språk

Du kan også bli praktikant og få uttelling for dette i graden. Se mer informasjon på emnene og ta kontakt med din studiekonsulent for mer informasjon. Du kan velge praksis tilsvarende 10 eller 20 studiepoeng. Avhengig av omfang på arbeidspraksis-emnet tar du emner i spansk/portugisisk slik at du får 30 studiepoeng det semesteret.

Les mer om utveksling.

Vitnemål og grad

Vitnemålet blir utstedt når du har avlagt emner som til sammen oppfyller kravene til en grad. Les mer om vitnemål.

Studiekvalitet

Studieprogrammer og emner blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle studiekvaliteten.

Publisert 11. des. 2019 13:26 - Sist endret 3. okt. 2023 15:38