Innpassingsopptak for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS

Er du ferdig utdannet farmasøyt med mastergrad i farmasi fra land utenfor EU/EØS? Har du fått avslag på søknad om autorisasjon som provisorfarmasøyt av Helsedirektoratet? Da kan du søke opptak til høstsemesteret på 4. studieår (7. semester) ved masterprogrammet i farmasi. Det forutsettes at det er plass på kullet.


Farmasøytisk institutt tilbyr et eget studieløp for farmasøyter med mastergrad i farmasi fra land utenfor EU/EØS, og som har fått avslag på søknad om autorisasjon som provisorfarmasøyt fra Helsedirektoratet. Studieløpet gir studentene sluttkompetanse i tråd med læringsutbytter beskrevet i Forskrift om nasjonal retningslinje for farmasøytutdanningene, bachelor- og masterutdanning i farmasi, kapittel 7 - 11 (§§ 19 - 32). Fullført studium gir graden Master i farmasi med rett til autorisasjon som provisorfarmasøyt.

Du søker til innpassingsopptaket via Søknadsweb på UiO.


Søknadsfrist

15. april 

Gå til Søknadsweb (åpner 1. mars)

Du finner opptaket under Masterstudier i Søknadsweb.

Opptakskrav

For å kvalifisere til innpassingsopptaket må du

Masterprogrammet i farmasi krever gode norskkunnskaper. I dette studiet foregår all kommunikasjon på norsk. Det er en forutsetning at studenter behersker norsk skriftlig og muntlig meget godt. Gode språkferdigheter er viktig for kommunikasjon underveis i studiet og i praksisopplæring.

For spørsmål om hvordan du kan oppnå generell studiekompetanse (GSK) og/eller dekke spesielle opptakskrav, ta kontakt med Knutepunktet.

Rangering av søkere

  1. Søknadene rangeres på bakgrunn av dato for utstedelse av reseptarautorisasjonen. 
  2. Ved rangeringslikhet vil søkere med lengst ansiennitet fra arbeid i apotek rangeres foran. Ansiennitet regnes i fulltid og år, hvor deltid regnes om til fulltid. Arbeid på timebasis regnes ikke om. 
  3. Det vil bli gjennomført loddtrekning dersom søkere stiller likt etter pkt. 1 og 2.

Krav til dokumentasjon

All nødvendig dokumentasjon må være lastet opp i Søknadsweb innen søknadsfristen 15. april for at søknaden din skal bli behandlet. Dokumentasjonen lastes opp under "Mine dokumenter". 

Følgende dokumenter skal lastes opp i Søknadsweb:

  • Dokumentasjon på generell studiekompetanse (GSK) inkl. språkkravet i norsk og engelsk.
  • Dokumentasjon på spesielle opptakskrav.
  • Vitnemål Master i farmasi.
  • Kursbevis på bestått kurs i Nasjonale fag, inklusiv kurs i medikamenthåndtering og medikamentregning.
  • Autorisasjon som reseptarfarmasøyt (eller HPR nummer).
  • Attest på arbeid i apotek på minst 2 år. Det kan ikke være lenger enn 5 år siden du arbeidet i apotek.

Dokumentasjon på utenlandsk utdanning må lastes opp på originalspråket. Hvis originalspråket på dokumentene dine ikke er engelsk, må du laste opp en offisiell oversettelse på engelsk, norsk eller annet skandinavisk språk. Dokumentene må være oversatt av en autorisert translatør eller oversettelsesbyrå.

Politiattest

Søkere som får tilbud om plass på dette studieprogrammet må legge frem politiattest slik den er beskrevet i legemiddelloven § 30 a. Studenter som ikke leverer godkjent politiattest har ikke rett til å delta i klinisk undervisning eller praksisstudier, og kan miste studieretten.

Avhengig av praksissted kan noen studenter senere i studiet bli bedt om å levere politiattest slik den er beskrevet i helse- og omsorgstjenesteloven § 5-4 første ledd, eller politiregisterloven § 39. 

Slik søker du om politiattest.

Studieavgift

Nye studenter med statsborgerskap fra land utenfor EU/EØS og Sveits må betale studieavgift fra studieåret 2023/2024, med mindre de kvalifiserer for et unntak. Les om studieavgift og unntak.

Spesiell evaluering av søkere til dette programmet

Dette programmet er omfattet av regelverket om eksportkontroll. Eksportkontrollen gjelder for søkere fra land hvor det er mistanke om utvikling og bruk av masseødeleggelsesvåpen. UiO foretar en særskilt vurdering av disse søkerne.

Publisert 21. des. 2022 09:03 - Sist endret 12. mars 2024 11:34