Regler for masteroppgaven

Her finner du en oppsummering av de viktigste reglene som gjelder for deg som student på masteroppgaven her ved Farmasøytisk institutt.

Disse reglene er hentet fra hhv Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Oslo, Forskrift om krav til mastergrad, Regler for emner, emnegrupper og grader ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, samt vedtak i Programrådet for 8. - 10. semester.

  1. Veileder oppnevnes av Programrådet for 8. - 10. semester
  2. Oppgaven er på 45 studiepoeng
  3. Arbeidet med oppgaven inkludert avsluttende eksamen skal utgjøre 30 uker fulltids studium
  4. Arbeidet går over 2 semestre, med oppstart i høstsemesteret og avsluttende mastergradseksamen i juni påfølgende år
  5. Mastergradsavtale skal inngås senest 15. mars semesteret før oppstart på oppgaven. Avtalen skal inneholde prosjektbeskrivelse, veileders navn og 45 studiepoeng teoripensum og fremdriftsplan.

Dersom det ved en av instituttets fagmiljøer er behov for at en masterstudent fungerer som hjelpelærer, skal avtalen om gjennomføring av oppgaven endres dersom studenten ikke kan bli ferdig innenfor normert tid. Godkjenning av endringen skal normalt ikke skje senere enn innen utgangen av nest siste semester i masterstudiet. Avtalen skal underskrives av student, veileder, programråd og eventuelle eksterne veiledere. Prosjektbeskrivelsen er en del av avtalen. Her kan man vedlegge oppgaveforslaget.

  1. Oppgaven skal innleveres senest 15. mai.
  2. Alle emne-eksamener, skal være bestått før avsluttende eksamen i oppgaven avlegges.
  3. Regler ved forsinkelse (se pkt 7.2 i Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Oslo):

Programrådet mener at deltidsstudium ikke kan aksepteres. Dersom studenten får uforutsette problemer med å avslutte oppgaven slik at den ikke kan leveres innen 15. mai skal det sendes søknad til programrådet om dette. Det gis et tillegg i innleveringstiden som tilsvarer den tiden som forsinkelsen forårsaker slik den er dokumentert av veileder. Tidspunktet for ny eksamen blir så snart det er praktisk mulig.

  1. Avsluttende mastereksamen gjennomføres med en presentasjon av masteroppgaven av studenten som skal vare 30 minutter med påfølgende utspørring av intern og ekstern bedømmersensor.
  2. Ved vurdering av avhandlingen følges de retningslinjene som er vedtatt av MN-fakultetet inkl. bruk av sensurskjema. Det er intern og ekstern sensor som fastsetter den endelige karakteren.
  1. Dersom en avhandling ikke leveres innen normal frist uten at det foreligger søknad som er godkjent av Programrådet for 8. - 10. semester, blir studentens studierett til 2 . avdeling inndratt og ny søknad om opptak til 2. avdeling som inneholder en ny oppgave må leveres. Det kan vurderes om de allerede avlagte 2. avdelingsemner kan inngå i det nye opplegget. Dersom den nye oppgaven er av en slik natur at det gamle teoripensum ikke synes naturlig, må studenten forvente å måtte ta eksamen i andre relevante emner.  En ny oppgave må gjennomføres i løpet av 30 uker slik nevnt over under pkt.3.

 

Faglige krav for å kunne avlegge eksamen 2. avdeling:

For å bli tildelt en masteroppgave, må alle eksamener t.o.m 7.semester (FARM4120) være bestått.  Alle emner som inngår i masterdelen av studiet må være bestått før kandidaten kan gå opp til eksamen tilknyttet masteroppgaven.

Publisert 10. juli 2013 09:56 - Sist endret 19. juni 2023 13:18