Fra Gründerskolen til doktorgradstipendiat

Etter noen år i oppstartsselskapet Bipper, fikk Ann Elida Eide stipend for å forske på hva som skiller de beste internasjonale founder-teamene fra resten.

Foto: privat.

Ann Elida Eide reiste til San Fransisco med Gründerskolen, der hun hadde internship i en startup eid av grunnleggeren til Wikipedia. Det var som et mer kommersielt søsterselskap.

Hva har du gjort siden du fullførte Gründerskolen?

– Først jobbet jeg for Bipper Communication, en start-up som jeg skrev businessplan for gjennom Gründerskolens introduksjonskurs i Norge. Siden det er et lite selskap, var jeg involvert i de fleste sider av driften. Jeg hadde økonomnimiansvar og jobbet med administrasjon, styrearbeid, kommunikasjonsarbeid, presentasjoner for potensielle investorer samt  patent- og  varemerkearbeid.

De 3,5 årene jeg jobbet for Bipper gjorde at jeg fikk lyst til å finne ut enda mer om entreprenørskap som fag. Så da jeg så utlysning av et doktorgradsstipendiat i entreprenørskap ved NTNU i Trondheim, søkte jeg på det.

– Nå er jeg altså doktorgradsstipendiat ved NTNU og skal forske på internasjonalt entreprenørskap. Det jeg gjerne vil finne ut mer om, er hva som gjør at noen start up’er tiltrekker seg kapital, partnere og kunder ganske lett, mens andre sliter med å få til det samme? Hva skiller de gode founderteamene fra de andre når det gjelder erfaring, utdanning, nettverksbygging og ledelse?

Hva er det mest nyttige du lærte på Gründerskolen?

Det å være ansvarlig for egen hverdag. At du må forbederede deg godt, men også si fra om det ikke fungerer, om du vil endre noe ved intershippet. Det er verdifullt  å ha en erfaring av at du kan påvirke din egen situasjon gjennom å komme med egne forslag.

– Å jobbe med businessplanen i introduksjonskurset var også en nyttig erfaring for meg. Spesielt var det verdifullt å jobbe i team med folk med ulike bakgrunn. Det er mye hardt arbeid, men veldig inspirerende når man ser at businessplanen man har jobbet med faktisk fungerer for en start-up.

Har du noen råd til de som skal reise ut med Gründerskolen?

Vær proaktive overfor de du jobber for, ikke vær redd for å stille spørsmål eller komme med forslag!

Publisert 16. sep. 2019 15:42 - Sist endret 25. aug. 2023 12:59