Midt i klyngen

Marte Brovold Løberg er fast ansatt i Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, utleid til Oslo Cancer Cluster som er en uavhengig medlemsforening etter Porters klyngemodell som arbeider for å samle bedrifter, organisasjoner og kompetanse- og utdanningsinstitusjoner med aktivitet innen cancer diagnostikk og behandling.

Marte Brovold Løberg

  • Bachelorkandidat i helseledelse og helseøkonomi
  • Masterstudent i Health Economics, Policy and Management
  • Stilling: Rådgiver i Oslo Cancer Cluster

Hvilke arbeidsoppgaver har du i din nåværende jobb?

Oslo Cancer Cluster ble stiftet i 2006, og jeg ble første ansatte i august 2007. Det sier seg selv at arbeidsoppgavene er mange og varierte, da dette først og fremst er utviklingsarbeid. Jeg har flere roller; Jeg fungerer som administrasjonsansvarlig, herunder medlemmenes egeninnsats, kontingentoppfølging og saks- og protokollføring for styret. Videre har jeg prosjektansvar i ulike prosjekter og kommunikasjonsansvar, noe som innebærer å følge opp våre kommunikasjonsrådgivere, gi informasjon til medlemmene, koordinere annonsering, samt inneha webredaktørrollen. Til sist har jeg nettverks- og møteplassansvar, det betyr å tilrettelegge faglig og praktisk innhold på møteplasser, nasjonale og internasjonale kongresser og nettverk i klyngen.


Hvordan fikk du jobben?

Jeg søkte og fikk et vikariat som administrasjonskonsulent i Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, som ble omgjort til en fast stilling som rådgiver i Oslo Cancer Cluster etter bare noen få måneder.


I hvilken grad er kunnskapen du tilegnet deg under bachelorstudiet i helseledelse og helseøkonomi relevant for din nåværende jobb?

Etter min mening er de viktigste ”suksessfaktorer” til syvende og sist motivasjon og personlig egnethet uansett yrke, mens studier skal gi en solid kompetanseplattform.
Jeg får bruk for kunnskapene fra studiet i Health Economics, Policy and Management forholdsvis ofte. En utdannelse gjør at man lærer å stille seg kritisk til litteratur og kilder, og det er faktisk viktig.

I kombinasjon med arbeidserfaring innen helse, har studiene gitt meg en bred allmennforståelse av ledelse og strategi, beslutningsprosesser og økonomiske forhold i helsevesenet. Fag som medisinsk grunnkunnskap, samfunnsmedisin, helserett og latin (valgfag) har bidratt til at jeg kommuniserer på et annet nivå med helsepersonell enn jeg ellers ville ha gjort. Jeg vil absolutt anbefale studiet til andre.

Hvordan er mulighetene for videreutdanning/kursing i din nåværende jobb?

Min arbeidsgiver er fleksibel, så skulle det dukke opp kurs eller videreutdanning som er relevant for min nåværende stilling, ville jeg antagelig fått permisjon. Det er uansett ikke aktuelt for meg ennå.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 11. okt. 2022 12:54