Studiestartsdag for historie: Hva bør du tenke på som ny student?

Hvordan er det å være student på historieprogrammet ved UiO? Du får et innblikk i historiefaget med smakebitsforelesninger, og praktisk informasjon som gir deg et godt utgangspunkt for veien videre etter studiestarten. Det blir lunsj i Ivar Aasens hage!

Bildet kan inneholde: eiendom, sosial gruppe, eiendom, fritid, gatemote.

Studenter utenfor auditorium i Sophus Bugges hus. 

Velkommen til historieprogrammets "et lite stykke bachelorgrad". Dagen vil være en faglig og praktisk introduksjon til bachelorprogrammet og årsenhet i historie ved UiO. Du vil få et innblikk i hva som venter deg som historiestudent gjennom smakebitsforelesninger i tillegg til ytterligere praktisk informasjon som vil gi deg et godt utgangspunkt for å sette i gang studiene. Du blir bedre kjent med de første emnene du skal ta i ditt første semester, i tillegg til å få noen tips om hvordan du kan "sette i gang" studiene. Vi avslutter dagen med lunsj i Ivar Aasens hage. 

Program for dagen:

Smakebitsforelesning: Et innblikk i hva du kan få oppleve som student på bachelor / årsenhet i historie

HIS1000 og HIS1200: Dine to første emner på bachelor og årsenhet i historie

  • Kort introduksjon til emnene; hva kommer du til å lære?
  • Hvordan er emnene bygd opp? Hva er for eksempel en gategruppe, smågruppe, eller en læringsassistent?

Praktisk informasjon: Hva er viktig for deg å huske på som student på historieprogrammet?

  • Mine studier, canvas og studentweb
  • Hvor finner jeg informasjon om emnene mine?
  • Studentkort
  • Oppmelding til emner
  • Hvor finner jeg pensum (nytt, brukt, eller lånt?)
  • Støttemner, 40-gruppe og utveksling: Må jeg tenke på det nå?

Klar, ferdig, studer! Første året på historieprogrammet - hvordan og når bør jeg sette i gang å studere?

  • Studieteknikker
  • Kurs for akademisk skriving
  • Tips og triks for å bli en bedre student
  • Skippertak eller ikke?

Lunsj i Ivar Aasens hage

 

Publisert 10. juni 2024 21:48 - Sist endret 7. aug. 2024 13:04