Hva kan du jobbe med? - Side 2

«Grovt sett består jobben min som musikkskribent av å lytte og oppleve, og å skape tekst som formidlar det», seier musikkvetar Torkjell.

«Gjennom masterutdanningen fikk jeg en første skolering i akademisk arbeid, og det har vært et uvurderlig grunnlag i doktorgradsarbeidet», sier Eivor.

«Det er få ting som krever så mye tålmodighet og selvdisiplin som å lære et dødt språk, og det er ferdigheter arbeidsgivere setter pris på», sier Astrid.

Historiker Natalie trekker frem at alle erfaringene man får ved å ta en mastergrad gjør en egnet til så mange jobber – også i IT-bransjen.

Sigvarts erfaring fra studentenes historietidsskrift Fortid var avgjørende for at han fikk jobben i Cappelen Damm Utdanning.

«Bruk mer tid på det du synes er spennende, og oppsøk ting som skjer og interessante mennesker innenfor ditt felt», anbefaler kunsthistoriker Frida.

«Våg deg ut i verden, og våg å vise hva du kan!» sier Mari. Som nordisk-student var hun i praksis hos Cappelen Damm – og det førte til jobb!

For Hanna er reising, kreativitet, frihet og en sosial arbeidshverdag viktig for å trives på jobb. Derfor er jobben i Blender Agency perfekt!

Mari anbefaler studenter å engasjere seg i noe CV-nyttig, og understreker at det kan være alt fra foreningsverv til å lære seg et håndverk.

«Mest av alt syns jeg det er stas å kunne sysle med grammatikk hver dag», sier Maria om jobben i Universitetsforlaget.

– VÆR PÅ! Du må ta kontakt, følge opp og være der det skjer, sier Åse Kamilla. Hun jobber med kuratering og administrasjon, men har også vært innom oljebransjen og havforskning.

Relevante deltidsjobber er ikke bare viktig å ha på CV-en, det gir også en bedre forståelse av hva du kan bruke utdannelsen din til, sier Ida Kamilla.

Som nordisk-student lærte Camilla alt hun trenger i nåværende jobb: forskningsmetode, fag, og nødvendige egenskaper for å jobbe administrativt.

Christina var i praksis ved Midgard vikingsenter. Det falt i smak, og førte til masteroppgave om et tilknyttet tema – og jobben hun har i dag.

«Eg har jobba i både privat og offentleg sektor og har erfart at dei fleste jobbar krev ei stor breidde i ferdigheiter», seier musikkvetar Karl Peder.