Stortrives som software developer hos Iterate

Egwene Tegelaár-Breiby kunne ingenting om programmering, men var nysgjerrig. Hun tok en sjanse på et nytt studie og siden har hun ikke sett seg tilbake.

– Jeg startet som enkeltemnestudent ved institutt for informatikk i 2016, og syv år senere har jeg både bachelor og master i tillegg til flere års arbeidserfaring hos Iterate, sier Egwene Tegelaár-Breiby. Foto: privat.

Egwene trekker frem at noe av det viktigste hun lærte i studietiden var å lære. Som uteksaminert student fra Institutt for informatikk er vi ikke ferdig utlært, men vi har fått et godt grunnlag for videre læring i arbeidslivet.

– Innen programmering, og det meste i livet, er det alltid mer å lære. Det er noe av det som gjør yrket både fantastisk og frustrerende.

I tillegg til det faglige, har det vært helt uunnværlig å lære teknikker for å jobbe sammen i team, særlig gjennom emner som IN2000 - Software Engineering med prosjektarbeid.

Fleksibelt, kreativt og dynamisk

Egwene påpeker at det er flere ting som gjør at hun stortrives i jobben sin. Hun har stor grad av fleksibilitet til å jobbe hvor hun vil og det er alltid noe nytt å lære. Miljøet oser av idéer og kreativitet og hun opplever å ha støttende og inspirerende kollegaer rundt seg.

– Mestringsfølelsen når man løser et problem er uslåelig.

Det er faktisk satt av tid til å videreutvikling gjennom læring eller å jobbe dedikert med en idé. Det kan også være lønnsomt for Iterate å legge til rette for nyskaping og innovasjon, ettersom de har dyrket frem flere bedrifter.

Selve rollen til Egwene varierer fra prosjekt til prosjekt, men det går for det meste i frontend og mobilutvikling for kryssplattform. Iterate har stort fokus på startups og ventures, og arbeidsoppgavene varierer avhengig av hvor i løpet selskapene er.

– I én startup jobbet jeg kun med kode, i en annen jobbet jeg med alt annet enn kode. Det er spennende, og fremdeles litt uvant, å komme med innspill om helt andre ting, som produkt, strategi, og design.

En vanlig arbeidsdag har kjernetid fra 9-15, og inneholder som regel en stand-up med teamet, et par te-pauser, felles lunsj med alle på huset og selvfølgelig programmering.

– Hvis jeg skal beskrive hva jeg gjør en hel dag blir det fort abstrahert og da forsvinner mye av det dynamiske som gjør det å jobbe med programmering og IT gøy.

Iterate har også husband, et knippe interne DJ-er, massasjestol, planterom, ukentlig yoga og mange sosiale initiativ som badeforening. Nå har jeg kun jobbet fulltid hos Iterate og har ingenting å sammenligne med, men det føles som et unikt sted.

Karrieremulighetene endrer seg

– Det er alltid utvikling og nye ting å lære i dette feltet, så tankene mine om videre karrieremuligheter endrer seg i takt. Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å bli en bedre fullstack-utvikler, lære mer om UX & UI design og bli stødigere i iOS-utvikling.

På sikt kan hun tenke seg å ta en doktorgrad. Det sier seg selv at ingen kan få til alt dette samtidig.

Egwene's jobbsøkertips

De generelle tipsene tar litt tid, men er verdt innsatsen:

  1. Legg inn en innsats for å lage en fin og strukturert CV som også beskriver med én setning hva du sitter igjen med fra ulike erfaringer
  2. Gjør alltid research på firmaet du skal søke hos og match tonen eller viben til selskapet i søknadsbrevet eller CV-en
  3. Pass på at du skriver riktig firmanavn i søknaden
  4. Blir du kalt inn på teknisk intervju, bruk dagene før på å øve på typiske intervju-oppgaver (google "coding interview questions <programmeringsspråk>")

Det teller også positivt å være aktiv gjennom studietiden og søke på relevante deltidsstillinger. Egwene fikk kontakt med mange bedrifter gjennom det frivillige vervet som beriftsansvarlig for karrierearrangementet dagen@ifi. Hun hadde også deltidsjobb på USIT ved siden av studiene og lærte utrolig mye av å jobbe med brukerstøtte - en deltidsjobb hun anbefaler varmt til alle IFI-studenter. Egwene er også overbevist om at det hjalp å kunne sette sommerjobber som utvikler på CV-en.

– Det meste kan læres, så når du får et jobbtilbud, handler det også om hvem du er og hvordan du kan passe inn i bedriftskulturen.

– Et avslag betyr ikke at du ikke er god nok. Det kan like gjerne bunne i at arbeidsgiveren ikke kan tilby deg akkurat det du trenger for å trives og blomstre.

Egwene Tegelaár-Breiby

Jobb: Software developer hos Iterate

Utdanning ved UiO:

Relevante verv og jobberfaring:

  • Bedriftsansvarlig for dagen@ifi i to år
  • Brukerstøtte ved USIT i to år
  • Gruppelærer i IN5140 og bidragsyteri IN2000
  • Sommerjobb som utvikler i to somre

Les intervjuet med Egwene og andre sommerkonsulenter.

Publisert 2. mai 2023 10:17 - Sist endret 9. jan. 2024 11:52