Informasjonsrådgiver

Audun Reiby jobber for Den norske Atlanterhavskomite

Foto: Privat

Hvordan fikk du din nåværende jobb?
En kontakt jeg hadde fått som student på Universitetet i Oslo visste at jeg var på jakt etter jobb og varslet meg om at Den norske Atlanterhavskomité var på jakt etter en ny informasjonsrådgiver. Jeg sendte CV og et kort søknadsbrev og ble invitert på intervju kort tid etterpå.

Hvorfor tror du at du fikk jobben?

For det første hadde jeg nødvendig erfaring med å arrangere seminarer, hatt verv som skribent og vært med-redaktør og internettredaktør.  

I tillegg hadde Den norske Atlanterhavskomité planer om å arrangere sin neste store konferanse om sikkerhetspolitikk om maktforskyvningen mot Asia, et tema som hadde vært en rød tråd gjennom hele min studietid.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som informasjonsrådgiver har jeg hovedansvar for kommunikasjon: Det innebærer at jeg er redaktør for internettsidene våre, i tillegg er jeg redaktør for organisasjonens publikasjoner, noe som innebærer hyppig kontakt med norske og utenlandske skribenter.

Jeg er også fagansvarlig for Øst-Asia og USA, og fikk ansvar for å planlegge og organisere komiteens årlige konferanse om utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk i 2014. I etterkant av konferansen har jeg også jobbet med noen av Norges fremste eksperter på Øst-Asia for å lage en digital undervisningspakke om regionen for lærere og elever i videregående skole.
 

Hva jobber du med akkurat nå?
Jeg jobber for tiden med å utvikle nye nettsider for Den norske Atlanterhavskomité sammen med en gruppe webdesignere. I tillegg nærmer vi oss publisering av vår undervisningspakke om Øst-Asia, som jeg har skrevet i samarbeid med norske Asia-eksperter.


Til hverdags er jobben svært variert: Jeg gjør alt fra å planlegge mindre seminarer og møte med samarbeidspartnere til å være med på komiteens turer til europeiske hovedsteder og norske byer.

Hvordan bruker du utdanningen din fra UiO?
Utdanningen fra Internasjonale studier kommer meget godt til nytte i jobben. Atlanterhavskomiteen jobber med et bredt og variert saksområde, og utdanningen har ikke bare gitt meg viktig fagkunnskap – jeg har også fått de teoretiske og analytiske verktøyene jeg trenger for å opparbeide meg ny kunnskap når det er nødvendig.


Var bachelorgraden i internasjonale studier relevant for jobben?
Som nevnt jobber Atlanterhavskomiteen med et bredt spekter av problemstillinger, og med bachelorgraden i internasjonale studier har jeg kjennskap til politikk, økonomi, historie og folkerett, noe som gir en bred og god forståelse av komplekse sikkerhetspolitiske problemstillinger. Ikke minst var det i løpet av bachelorgraden jeg først begynte å interessere meg for Øst-Asia; Internasjonale studier gir studentene mulighet til å fordype seg i egne temaer, og i mitt tilfelle innebar dette et semester i Beijing.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive for arbeidsmarkedet?
Se på stillingsutlysninger du synes ser interessante ut: Hvilken erfaring har du? Hvilken erfaring har du ikke? Hvordan kan du oppnå denne erfaringen?
Det er viktig å ha erfaring og ferdigheter som ikke alle andre har: Finn en aktivitet du liker og involver deg i den. Bli aktiv i organisasjoner!  Påta deg ansvar! Vis engasjement!
Hvis du ønsker å jobbe med internasjonale problemstillinger lønner det seg å ha internasjonal erfaring.

Ta et studieopphold i utlandet og ha det gøy mens du lærer deg et nytt språk, lærer en ny kultur å kjenne og får et internasjonalt nettverk. 

Ikke bare skaffer du deg nyttig kompetanse, men du får samtidig et minne for livet!

Publisert 16. feb. 2015 10:58 - Sist endret 18. des. 2018 14:00