Jobb og videre studier

Masterstudiet i konservering er profesjonsrettet og gir deg godkjenning som konservator i henhold til europeisk standard (ENCoRE) etter endt utdanning og ett års yrkespraksis.

Konservatorer jobber på museer og samlinger, gallerier, ved private konserveringsatelieer og forskningsinstitusjoner. En konservator jobber ofte tverrfaglig, i tett samarbeid med andre fagfolk som kuratorer og kunsthistorikere.

Hva gjør tidligere studenter?

  • Konservator

    Konservering er et lite fag med store muligheter. Det er spennende å tilhøre profesjonen som ofte kommer nærmest, og arbeider fysisk med vår felles kulturarv, sier David.

  • Gjenstandskonservator

    Mari anbefaler studenter å engasjere seg i noe CV-nyttig, og understreker at det kan være alt fra foreningsverv til å lære seg et håndverk.

De viktigste bransjene

Se hva slags jobber våre kandidater har fått:

(Før 2023 var konservering en studieretning under programet Arkeologi og konservering.)

Graf: arkiv, bibliotek og museum 28 prosent; kunst, kultur og kreative næringer 21 prosent; offentlig forvaltning 17 prosent; forskning og utvikling 14 prosent; media, forlag og kommunikasjon 3 prosent, næringslivet 3 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På masterprogrammet i konservering får du mye relevant praktisk erfaring underveis, inkludert en praksisperiode på ca 14 uker ved en profesjonell konserveringsinstitusjon.

Du kan også delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning  og andre tiltak som tilbys HF-studenter eller skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern virksomhet. Det kan gi innsikt i temaer og spørsmål virksomheten er opptatt av, og gi deg et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere.

Videre studier

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: