Oppbygging og gjennomføring

Studieretningen består av til sammen 120 studiepoeng tilsvarende 2 års fulltidsstudium:

  1. Felles undervisning for maleri- og gjenstandskonservering (20 studiepoeng)
  2. Spesialisering i malerikonservering (40 studiepoeng)
  3. Semesteroppgave (40 studiepoeng)
  4. Praksissemester (20 studiepoeng)

Dette studiet benytter seg av kjemikalier som er farlige for gravide og ammende. Ta kontakt med programadministrasjonen for mer informasjon.

Oppbygning

Tabellen viser hvordan studieløpet ser ut. Alle emner er obligatoriske.

4. semester KONS4081 – Praksissemester i konservering (20 studiepoeng)
3. semester KONS4091 – Masteroppgave i konservering (40 studiepoeng)
2. semester KONS4042 – Konsolidering og stabilisering (20poengsemnet skal splittes i to 10-poengsemner) KONS4046 – Visuell reintegrering KONS4xxx – Forskningsteori (5 stp.) Nytt emne tilsvarende KONS4050 (5 stp. vår)
1. semester KONS4042 – Konsolidering og stabilisering (20poengsemnet skal splittes i to 10-poengsemner) KONS4044 – Rensing Nytt emne tilsvarende KONS4050, 15 studiepoeng (10 stp. høst, 5 stp. vår)
  10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

Hvordan masterstudiet gjennomføres

Første år

Alle emner i studiets første år undervises i form av seminarer og forelesningsrekker med tilhørende praktiske og teoretiske arbeidsoppgaver samt undervisning i laboratorie og atelier. Eksamensformen er mappeinnlevering, satt sammen av innleverte oppgaver i løpet av semesteret.

Fire av emnene du tar første året vil være rettet mot malerikonservering, hvor du lærer om sentrale prosesser innenfor malerikonservering: Konsolidering og stabilisering, rensing og visuell reintegrering. Du får innsikt i fagets grunnlagsproblemer, teoretisk kunnskap om hvordan malerier forandres og praksis i hvordan disse maleriene kan bevares. I tillegg vil du også ta to emner sammen med studentene på studieretning for gjenstandskonservering, hvor dere får undervisning i blant annet analyse, undersøkelsesmetoder og prosjektplanlegging.

For kullet som starter i 2025 vil undervisning i dokumentasjon bli integrert i emnene i første semester.

I første studieår vil du også bruke mye tid på finne fram til og fordype deg i relevant litteratur. Det første året gir deg kunnskap, ferdigheter og innsikt som vil gjøre deg rustet for å jobbe med ditt eget masterprosjekt.

Masteroppgaven

Masteroppgaven gir deg trening i å vurdere et utdelt maleri og bearbeide alle observasjoner, undersøkelser og inngrep samt i å finne frem til og benytte relevant faglitteratur. Du skal deretter kunne gi en klar framstilling av alle saksforhold og problemer knyttet til originale materialer, skadehistorikk, tilstand og bevaring. Gjennom arbeidet med masteroppgaven trenes du i å planlegge, avgrense og utforme et selvstendig forskningsarbeid. Du utvikler en problemorientert, argumentativ, teoretisk og metodisk bevisst tilnærming samt respekt for betydningen av å ha belegg for sine egne utsagn. Du lærer å strukturere et stoff muntlig og skriftlig, å skrive god sakprosa samt å presentere innhentede data, litteratur og bildedokumentasjon på en hensiktsmessig måte.

Praksisperiode

I siste semester, etter at du har levert masteroppgaven, vil du ta et praksisemne. Praksisemnet består av hospitering ved et museum eller en relevant institusjon i minst 14 uker. Du velger hospiteringssted i samarbeid med veileder, og det er mulig å hospitere både i Norge og i utlandet. Praksisperioden gir deg mulighet til å benytte kunnskaper fra studiet, fordype deg i nye problemstillinger og bli kjent med malerikonservatoryrket.

Vitnemål og grad

Vitnemålet blir utstedt når du har avlagt emner som til sammen oppfyller kravene til en grad. Les mer om vitnemål.

Emne- og semestersider

Klikk deg inn på hvert emne (se i tabellen ovenfor) for å finne blant annet:

  • Timeplan
  • Tid og sted for eksamen
  • Pensum og læringskrav

Studiekvalitet

Studieprogrammer og emner blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle studiekvaliteten.

Publisert 17. nov. 2023 11:05 - Sist endret 22. des. 2023 13:20