Spania

Vyni Dam Nguyen reiste til Universidad de Alcalá de Henares som en del av bachelorgraden i kultur og kommunikasjon.

Bildet kan inneholde: landemerke, juletre, turisme, tre, begivenhet.

Foto: privat

Hvilke fagfelt tok du emner innenfor?

Jeg tok to emner innenfor lingvistikk. Disse emnene var på engelsk og het "Pragmatics" og "Argumentation & Persuasion". Som Kulkommer var det veldig godt å ha disse lingvistikkemner der vi virkelig lærte det tekniske ved kommunikasjon. Det er gode verktøy å ha i enhver kommunikasjonssituasjon. Jeg tok også et spanskkurs som ga studiepoeng, og siden jeg ønsket å lære meg spansk bedre valgte jeg å hoppe ut i det og avlegge emnet "Human Resource" på spansk.

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg ønsket å bygge videre på spanskkunnskapene mine og valget falt naturligvis på Spania. Én av fordelene med dette var at det ikke var lang vei hjem til jul. I tillegg fikk vi Erasmusstipendet, som de fleste kan få ved å utveksle til universiteter i Europa.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet?

Det beste var nok det sosiale livet rundt studiene og tilgangen til så mye spennende å se og gjøre.

Jeg reiste på utveksling med to gode venninner og én av dem beskriver Alcalá slik: "Det er en liten (men egentlig ganske stor) eventyrby; masse tradisjoner, alt i nærheten og storbyen Madrid kun 40 minutter unna".

Universitetet er et av de eldste i verden, og ikke mer enn fem minutter unna finner man gamle borg fra Romerriket. Den berømte forfatteren Miguel Cervantes har fått sin egen "plaza" i byen og hans hus er på utstilling i hovedgata Calle Mayor. Hele byen er sjarmerende og bykjernen er så liten at man kan gå overalt uten å være avhengig av bil eller buss.

De fleste studenter bor innen gangavstand fra bykjernen, og ofte kunne man møte på kjente og slå av en prat. Som utvekslingsstudent er det svært lav terskel for å få seg nye venner, det blir fort til at man møtes for å spise billig tapas eller dra på den lokale irske puben Green for å spille biljard. Det arrangeres også turer for Erasmussstudenter til store byer i Spania, og på disse turene er det alltid god stemning!

Det var svært spennende å kunne bruke spansk i hverdagen og å bli kjent med det spanske kulturen. Det er, for eksempel, vanlig å kysse hverandre på kinnet når man hilser på nye folk. For oss nordmenn, som er vant med å håndhilse, kunne det fort bli noen kleine øyeblikk hvor den ene strakte ut hånda mens den andre gikk inn for kysset på kinnet. Det har ført til mange gode historier.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

Hvis man er interessert i å oppleve spansk kultur, lære seg spansk og i tillegg studere noe kommunikasjonsrelatert, anbefale jeg det på det varmeste å velge dette universitetet. Det finnes også mange andre spennende emner og studieretninger. Jeg er utrolig glad for det faglige utbyttet jeg fikk, det var også veldig lærerikt og gøy å oppleve et nytt utdanningssystem.

Vi tre som reiste sammen var de første norske jentene som satte vår fot på universitetet. Jeg oppfordrer andre studenter fra UiO å reise og oppleve den fantastiske byen Alcalá!

Andre tips?

Når det gjelder bolig fikk vi en liste fra universitetet over utleiere ved ankomst. Vi skjønte fort at det var lurt å alliere seg med en som var kyndig i spansk og som kunne hjelpe oss å kommunisere. Vi var kjempeheldige som fikk kapra en leilighet i en toppetasje med fantastisk utsikt - til ikke mer enn 200 euro i måned totalt.

Alcalá tilbyr ikke like gode idrettsmuligheter som OSI gjør, og derfor kan det være lurt å søke eksterne tilbud. Jeg fant en danseskole som tilbød moderne dans, og min venninne ble medlem av en Taekwondo-klubb der treneren også var treneren for landslaget.

Publisert 21. aug. 2018 15:02 - Sist endret 6. sep. 2019 08:12