Hvorfor velge denne retningen?

Studieprogrammet/studieretningen hadde siste opptak høsten 2014 og erstattes av to nye masterprogrammer med oppstart fra høsten 2015:

Masterprogram i Europeisk kultur

Masterprogram i Museologi og kulturarvstudier.

Programmene publiseres senest 1. desember.

Kulturhistorikere arbeider både med historiske studier og nåtidsundersøkelser. Den historiske dimensjonen i faget dreier seg om hvordan gjenstander, handlinger og fortellinger forflyttes, kopieres, endres og reaktualiseres i tid og rom. Den kulturelle dimensjonen kommer til uttrykk i hvordan for eksempel språk, symboler og vurderinger preger menneskers handlinger og holdninger.

På masterstudiet vil du bli kjent med den forskingen som pågår blant kulturhistorikerne på UiO. Fagets ansatte har bred forskningskompetanse og har gjennom årene arbeidet med en rekke forskjellige prosjekter. I dag står forskningsfelt som minne og minnepolitikk, forholdet mellom natur og kultur og hekseri og trolldom sentralt i faget.

Kulturhistoriefaget kjennetegnes av kildemangfold: Gjenstander, tradisjonsoppskrifter, bilder, selvbiografier og egenprodusert feltarbeidsmateriale er noen av de kildetypene som kulturhistorikeren arbeider med. Studiet gir deg mulighet til å arbeide med undersøkelser som går på tvers av kildekategoriene.

Helt sentralt i studiet står masteroppgaven som gjør det mulig å arbeide selvstendig over tid, samt oppøve analytiske ferdigheter og evnen til å formulere seg skriftlig om et faglig problem.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 2. okt. 2014 10:58