Jobb og videre studier

Med en bachelor i kulturhistorie kvalifiserer du til jobber innenfor hele kulturfeltet og i offentlig forvaltning. Studiet gir relevant kompetanse for journalister, kommunikasjonsrådgivere, kultur- og organisasjonsarbeidere. Du vil også være spesielt kvalifisert til arbeid i museer og arkiv samt innen turisme og reiseliv og ulike kulturinstitusjoner.

Hva gjør tidligere studenter?

  • Prosjektregistrar

    I jobben med å dokumentere, sikre og flytte Kode museums gjenstander til et nytt moderne magasin er alt jeg lærte på master i Museologi og kulturarv relevant, sier Sergio.

  • Museumsleiar

    Sjå utanom dei store byane! På mange av dei mindre musea får du prøve deg på mange ulike oppgåver, noko som gjev verdifull arbeidserfaring, tilrår Marie.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Det humanistiske fakultet jobber i disse bransjene:

Graf: utdanning og skoleverk 18 prosent; media, forlag og kommunikasjon 12 prosent; kulturlivet 11 prosent; salg, hotell og restaurant 10 prosent; offentlig forvaltning 8 prosent; næringslivet 8 prosent; interesseorganisasjoner 5 prosent; helse og omsorg 5 prosent; og andre bransjer 17 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Hvor mange som jobber i hvilken bransje varierer med hvilket studieprogram kandidatene har tatt. Det var ikke mange nok som svarte på forrige kandidatundersøkelse fra Kulturhistorie til å få en pålitelig bransjeprofil for dette spesifikke programmet.

I tabellen er Kulturlivet en samlekategori for «Arkiv, bibliotek, museum» og «Kunst, kultur og kreative næringer».

Næringslivet er en samlekategori for «Konsulentytelser/Forretningsmessig tjenesteyting», «Bank/Finans/Forsikring/Eiendom», og «IT/IKT/Telekommunikasjon/Internett».

Smarte valg underveis i studiene

Utdanningene på HF åpner for mange valgmuligheter utover den faglige fordypningen. Som HF-student er det mye du kan gjøre for å skape din egen profil og gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Så bruk hjertet, men tenk også strategisk og benytt mulighetene for å få inn jobbrelevante elementer i graden din!

Vil du bli lærer?

Vi gjør oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det ble krav om mastergrad. Innføringen av kravet trådte i kraft fra studiestart vår 2019 for PPU deltid og studiestart høst 2019 for PPU heltid.