Fagansvar for nasjonale prøver i regning

Vorin Botten fullførte Master i pedagogikk våren 2020. Nå er hun førstekonsulent i avdeling for prøve- og eksamenstjenesten i Udir.

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, øyenbryn, frisyre.

Foto: privat foto

Med på å utvikle prøver som tusenvis av norske elever skal gjennomføre

- Jeg er førstekonsulent i i prøve- og eksamenstjenesten (innunder Divisjon for læring og vurdering) og har fagansvar for nasjonale prøver i regning. Det er et fagmiljø som lager oppgavene, men det er mitt ansvar å koordinere arbeidet med utvikling og kvalitetssikring på disse prøvene, sier Vorin.

I tillegg til dette arbeidet er Vorin en del av mindre arbeids- og prosjektgrupper når det er behov for det. Hun har for eksempel vært med i en arbeidsgruppe som hadde i oppgave å utrede mulighetene for å lage en trivselsundersøkelse for elever på 1. - 4. trinn.  

Utdanning er noe som berører så godt som alle i Norge og Vorin syns det er veldig kjekt å jobbe med noe som "skjer der ute" hele tiden.

- Man føler seg aldri unyttig eller overflødig. Akkurat nå foregår gjennomføringen av Nasjonale prøver 2020, og det er litt gøy å tenke på at tusenvis av elever i Norge nå gjennomfører noe som jeg har vært med på å utvikle.

Det er ikke så mange måneder siden Vorin begynte i jobb hos Utdanningsdirektoratet, men hverdagen som nyutdannet pedagog har så langt vært veldig bra. 

- Jeg er veldig heldig som har utrolig hyggelige og faglig flinke kollegaer. Vi har et godt arbeidsmiljø som gjør at Utdanningsdirektoratet både er et hyggelig og veldig lærerikt sted å jobbe, forteller Vorin. 

Kunne ikke hatt en mer relevant utdanning

I løpet av studiet lærte Vorin om temaer som læreplaner, utdanningsreformer, psykometri og det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet (som omfatter bl.a. PISA-undersøkelsen og nasjonale prøver), og dette samsvarer godt med hva hun jobber med i dag og hvilke kompetanser det er behov for i hennes avdeling. 

- Jeg tror nesten ikke jeg kunne hatt en mer relevant utdanning, og selv om arbeidslivet er noe annet enn teoretisk kunnskap, merker jeg at grunnlaget jeg har fått gjennom masteren absolutt kommer til nytte.

Vær nysgjerrig, frampå og engasjert 

Vorin fremhever også masteroppgaven som en viktig mulighet til å gi seg selv kompetanse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. På utdanningsfeltet er det alltid temaer som sektoren trenger kunnskap om. Et godt tips fra Vorin er å styre unna temaer som "alle andre" har skrevet om tidligere, og heller sikte seg inn mot noe unikt eller en spesielt ettertraktet kompetanse. 

Fem år fylt med latter

Vorins beste minner fra studietiden er de minnene hun skapte sammen med sin indre sirkel av gode venner og medstudenter. 

- Vi har ledd helt utrolig mye i løpet av de fem årene vi tilbragte sammen mens vi studerte, og mange av dem er fortsatt mine nærmeste venner. Jeg deltok ikke noe særlig under min egen fadderuke, så jeg er evig takknemlig for de vennene jeg fikk underveis i studieløpet, avslutter Vorin.

Publisert 17. sep. 2020 12:56 - Sist endret 21. apr. 2021 14:35