Markedsanalytiker

Andreas jobber hos Eiendomsverdi.

Foto: privat

Hvordan fikk du jobben?

Jeg ville jobbe et år mellom bachelor og master. En tidligere studiekamerat tipset meg om at firmaet han jobbet for trengte folk. Jobben innebar mye manuell databehandling, noe jeg anså som svært relevant for videre studier.

Etter å ha jobbet deltid noen år fikk jeg tilbud om fast ansettelse.

Eiendomsverdi har mye spennende data og er et dynamisk selskap med flinke folk. Et perfekt sted for en nyutdannet samfunnsøkonom.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at du fikk jobben?

Eiendomsverdi var først og fremst ute etter noen med bakgrunn fra økonomistudier. De la vekt på at jeg hadde vist initiativ, tatt ansvar for oppgavene mine og gjort en god figur i eksterne møter.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Firmaet er nokså lite, så arbeidsoppgavene er veldig varierte. Hovedsakelig driver jeg med analyse av boligmarkedet, enten på oppdrag fra eksterne eller for internt bruk.

Vi lager også mye statistikk for Eiendom Norge, for eksempel den månedlige boligprisstatistikken.

Jeg er også mye ute i kundemøter og viser dem hvordan de kan bruke våre tall som underlag for sine beslutninger og i sitt arbeid.

Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå skriver jeg en forskningsartikkel med en kollega om effekten av å endre prisantydning på boliger som ikke er blitt solgt.

Jeg lager også en analyse av hvordan sammensetningen av boligkjøpere i Oslo utviklet seg gjennom 2016 og 2017, da markedet snudde brått.

Det er snart månedsskifte og jeg skal lage statistikk som viser den månedlige utviklingen i boligmarkedet.

Hvordan bruker du mastergraden i jobben din?

Jeg jobber som nevnt mye med statistikk så det viktigste for min del er nok de metodiske fagene.

Små teorem som jeg trodde jeg aldri skulle se igjen etter studiene kan plutselig bli relevante, så det hjelper å ha vært gjennom det en gang før.

I tillegg er nok evnen til å tilegne seg og sortere informasjon noe av det jeg har hatt mest utbytte av fra studiene.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Jeg har alltid tenkt at det er viktig å ha en plan med det man driver med. Vil man bli forsker bør man bruke mest tid på studiene.

Ønsker du en jobb utenfor akademia er det viktig å komme seg litt ut fra universitetet.

Jeg jobbet for eksempel et halvt år på den norske ambassaden i Bucuresti, der jeg skrev rapporter om økonomisk og politisk utvikling i Romania og Moldova. Det er fint å ha på CV-en, men gir kanskje mest av alt en bedre forståelse av hvordan det du studerer kan brukes i arbeidslivet.

Publisert 7. nov. 2019 10:52 - Sist endret 13. mars 2020 10:46