Analytiker

Tonje jobber i Menon Economics. 

Bildet kan inneholde: kinn, smil, leppe, øyenbryn, flash-fotografering.

Foto: Menon Economics

Hva går jobben din ut på?

Menon Economics er et analyse- og konsulentselskap, men kjernekompetanse innen samfunnsøkonomi. Vi analyserer økonomiske problemstillinger av svært ulik karakter og gir råd til bedrifter, organisasjoner og myndigheter. Jeg jobber hovedsakelig med samfunnsøkonomiske analyser og evalueringer av ulike tiltak og virkemidler, men vi har også flere som jobber med konkurranseanalyser, skatteøkonomiske analyser og rådgivning og strategi.

Hva er det mest spennende med jobben din?

Variasjonen! Som nyutdannet er det vanskelig å vite hva man ønsker å jobbe med, og nettopp derfor er en slik jobb hvor man får testet mye forskjellig svært spennende.

I Menon har man mulighet til å starte bredt og spesialisere seg etter hvert som man finner ut av hva man liker.
I tillegg utarbeider vi ofte beslutningsgrunnlag for store politiske beslutninger, og det er givende å se at det arbeidet vi gjør faktisk får reell betydning.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Den faglige tyngden fra studiet er avgjørende for arbeidet jeg gjør. Selv om man ikke nødvendigvis bruker de matematiske bevisene eller den økonomiske historien direkte, legger dette bakteppe for en særegen måte å tenke på som jeg bruker hver dag.

Hvordan er en typisk dag på jobb?

Det er vanskelig å svare på, da arbeidsoppgavene og arbeidsdagene er svært forskjellige. Dagene består gjerne av en kombinasjon av både interne og eksterne møter, intervjuer, databehandling og rapportskriving. Vi jobber stort sett med prosjekter i teams, som gjør at man jobber med mange ulike problemstillinger og mennesker i løpet av en dag. For øyeblikket jobber jeg på fire forskjellige prosjekter, der spennet går fra en næringsanalyse for en liten kommune til verdsetting av klimarisiko i samfunnsøkonomiske analyser.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg søkte. Jeg skjønte tidlig at Menon Economics var et sted jeg kunne tenke med å jobbe, så jeg søkte da jeg startet mitt siste år på masteren. Deretter var det to intervjuer, med en caseløsning under det første intervjuet.

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

Vær frempå og søk tidlig!

Mange konsulentselskap ansetter nyutdannede allerede ett år før de er ferdig utdannet, så det gjelder å være litt forutseende og tidlig tenke på tiden etter studiene.

Så skal man heller ikke undervurdere verdien av gode karakterer og relevante studiejobber.

 

Publisert 5. mars 2021 15:34 - Sist endret 11. mars 2021 14:53