Intervju med Ingvild kull 2016

Hvorfor søkte du på Sosialt entreprenørskap?

Jeg ønsket å lære om sosial innovasjon og entreprenørskap. Jeg tenker at det er fremtiden både for i-land og i utviklingsland. Vi har masse å lære om hvordan vi kan utvikle innovasjon som både er sosial og miljøvennlig. Å få lov til å gjøre det i Cape Town var jo bare en drøm.
 

Hva er bakgrunnen din?

Jeg går siste året på master i samfunnsøkonomi på UiO, og planlegger å reise tilbake til Sør-Afrika så fort jeg får muligheten.

Hvor jobbet du og hva gjorde du?

Jeg jobbet for FoodBank SA. De redistribuerer overskuddsmat til hundrevis av veldedige organisasjoner i Sør-Afrika, som igjen serverer tusenvis av måltider til fattige og hjemløse hver dag. Denne maten ville ellers vært regnet som matavfall og aldri nådd ut til de som trenger det mest.

Jeg og Truc Ngyen jobbet for FoodBank med å lage en business plan og et konsept for et sosialt supermarked som skal selge billig overskuddsmat til de som går på sosial støtte i townships. I tillegg skal de ansatte være arbeidsledige unge som under ansettelsesforholdet får sponset utdanning innenfor varehandel og business. Dette blir det første sosiale supermarkedet i Afrika.

Hva var det beste med utenlandsoppholdet?

Å bli kjent med et nytt land og en ny kultur som er helt fantastisk. Sør-Afrika har en utrolig sterk historie som i høy grad fortsatt preger Cape Town og menneskene som lever der.

Hvorfor bør andre søke Sosialt entreprenørskap?

Det er en unik mulighet til å få arbeidserfaring, internasjonal erfaring og utallige nye opplevelser i løpet av sommerferien. Og i tillegg får man 30 studiepoeng på masternivå. Jeg ville absolutt gjort det igjen hvis det hadde vært mulig.

Publisert 14. sep. 2016 15:26 - Sist endret 14. sep. 2017 15:26