Uke 6 - Byttet jobb og Mandela Day

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Internship: Byttet denne uka fra Side by Side - Township Development til Neighbourhood Old Age Homes (NOAH)

Hei og hopp - vi koser oss fortsatt masse på andre siden av verden!

Denne uka startet med at jeg, etter mye tenking og vurdering, byttet jobb. Det er altså mulig å bytte internship om man ikke trives der man har blitt plassert. SEA (Social Enterprice Academy, de som har satt opp internshipene våre) var veldig flinke og kjappe med å hjelpe meg. Jeg skal fra nå av jobbe i NOAH (Neighbourhod Old Age Homes) sammen med Kristine! 

En beboer på NOAH viser frem et skilt om at det er Mandela Day.
Take-away-sjappa vi skal vurdere om bør fortsette å holde åpent, hadde tilbud på Mandela-day! Foto: Kristine Ausen.

NOAH er en non-profit organisasjon for eldre mennesker som lever på sosialpensjon - altså kun ca 1200 kroner per måned! For å få inntekter utenom veldedige donasjoner har NOAH flere sosiale enterprises - og vi skal vurdere om et av disse bør fortsette å drives eller om det bør legges ned. Kristine har hittil gjort masse research, så jeg skal nå hjelpe til med å sette all informasjonen sammen og vurdere om en take-away kan fortsette å holde åpent eller om man bør bruke lokalene til noe annet. Jeg gleder meg masse til å sette i gang, og har denne uka blitt kjent med flere av de eldre beboerne, samt de hyggelige ansatte i NOAH. 

Min første arbeidsdag var på torsdag, og da var det Mandela Day! Mandela Day er en internasjonal dag til ære for Nelson Mandela, som feires hvert år på hans bursdag. Det sies at han brukte 67 år av sitt liv på å gjøre verden til et bedre sted, og på Mandela Day ønskes det at alle skal bruke 67 minutter på å gjøre noe bra for andre - ved å for eksempel drive med veldedig arbeid. Det var en kjempehyggelig dag, og vi fikk blant annet spille på trommer, spille bingo og spise kake. 
 

Seks studenter i strand- og festkostyme.
Vi kledde oss opp for stranda! Foto: Daniel Sommer.

Fredag bar på en relativ kort arbeidsdag med et par møter. Om kvelden dro vi på en hyggelig middag på Kloof House, før vi så filmen vi har ventet så lenge på - nemlig The Lion King!

På lørdag slappet jeg av før jeg og noen venninner dro på braai - som oversatt fra afrikaans betyr barbeque/grilling. Vanligvis tar man med seg egen mat som kan grilles - men det var dessverre iskaldt ute, og grillingen ble derfor begrensa. Det var allikevel veldig hyggelig å bli kjent med noen lokale sør-afrikanere, og det ble en veldig morsom kveld. 

På søndag snudde plutselig været, og det ble både strålende sol og kjempevarmt. Dette ble utnyttet til det fulle - vi dro rett på butikken og handlet til piknik før vi dro videre til botanisk hage i Table Mountain National Park! Den er helt utrolig fin, og det var deilig å nyte varmen for en gangs skyld!
 

En deilig dag i nasjonalparken. Foto: Kristine Ausen.
En deilig dag i nasjonalparken. Foto: Kristine Ausen.

Vi blogges :-)

<<<Les forrige innlegg                                           Les neste innlegg>>>

Publisert 30. juli 2019 12:53 - Sist endret 1. aug. 2019 13:56