Uke 3 - Travle dager

Temperaturen faller, men opplevelsene står i kø den tredje uken i Cape Town.

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Intership: Side by Side - Township Development

Hei/ Molo!/ Tjenare fra Cape Town!

Her har temperaturen falt og regnet begynt å pøse. Vi er ikke så glad for værskiftet, men med vannmangelen her nede merker vi at sør-afrikanere setter stor pris på det.

Klassen har bestemt seg for å ha 4-stjerners-middag mens vi er her nede, og tirsdag var første runde! Hver uke skal hvert kollektiv enten arrangere eller delta på en middag hos et annet kollektiv, og det er en veldig hyggelig måte å bli bedre kjent med klassen på. Den første uken hadde vårt kollektiv ‘Garden Girls’ ansvaret for å arrangere, og vårt tema var ‘Midtsommar’! Derfor disket vi opp med koltbord, svenske drikkesanger, blomster og festleker.

Vertsskapet under midtsommarfest i Cape Town. Foto: Briyandan Baheerathan.

Onsdagen var en litt annerledes studiedag, hvor UCT hadde arrangert en tur for å besøke ulike sosiale entreprenører; Iyeza Health, 18 gangster museum, Brownies & Downies og NOAH. Iyeza Health er et bindeledd mellom legekontorer og folk som trenger medisiner ved å transportere medisinene ut, og startet i townshipsene her i Cape town; 18 Gangster Museum ligger i townshipen Kayelitsha og har som mål å påvirke barn til å unngå å bli gjengmedlemmer; Brownies & Downies ansetter personer med psykiske funksjonsnedsettelser og NOAH hjelper lite ressurssterke eldre med å ha en plass å bo. Det er spennende å se hvordan ulike sosiale entreprenører ser utfordringer i samfunnet, og finner en måte de kan være med på å løse problemene!

Utstilling ved 18 Ganster Museum. Foto: Solfrid Helgesen
Utenfor 18 Ganster Museum. Foto: Solfrid Helgesen

Helgen har bestått av en god miks for hele klassen; fjelltur, Beer House, vegansk restaurant, og ikke minst Feast festival! Siste lørdag i hver måned arrangeres det en liten minifestival i Woodstock med masse digg mat og drikke, og liveband og annen moro.

Feast festival. Foto: Kristine Ausen

 

Feast Festival. Foto: Solveig M. Bæra

På søndag ble jeg og Daniel med jobben ut på en tour som en gruppe studenter fra Equity in Education hadde bestilt. Endelig fikk vi oppleve hva slags produkt vi faktisk jobber for å fremme! Vi startet turen hos ‘Jordan - Ways of Eating’, gikk videre på zumbatime og avsluttet med en gåtur rundt om i nabolaget i townshipen Langa. Zumbatimen var arrangert av Sonwabo ‘Sofire’ Bomvana, som har laget et fitness- og dansesenter i Khayelitsha og underviser barn i dans. Gåturen ble guidet av Sihle Tshabalala, som lærer bort koding til ungdommen i townshipsene, samt til innsatte i fengsler, slik at de har mulighet til å få jobb når de kommer ut. Touren var kjempegøy, ganske kald, og ikke minst veldig spennende!

Neste uke gleder vi oss aller mest til en forhåpentligvis varm og spennende langhelg til Durban; der meldes det strand og 25 grader! Vi blogges:-)

En av de lokale township entreprenørene forteller sin historie. Foto: SidebySide Township Development

 

Gruppa på tur. Foto: SidebySide Township Development
Gruppa prøvde seg på en afrikansk-inspirert zumba, lært bort av en lokal township-boer. Foto: SidebySide Township Development
Turen gikk også innom det lokale kultursenteret i townshipen. Foto: SidebySide Township Development

<<<Les forrige innlegg                                           Les neste innlegg>>>

Publisert 5. juli 2019 10:35 - Sist endret 1. aug. 2019 09:51