Uke 2: Oppstart i internship

Internshipene på Sosialt entreprenørskap er i gang og Cape Town-blogger Dina deler sin første uke i internshipet med oss. 

I Uke 2 startet vi arbeidet i organisasjonene våre for fullt. I IkamvaYouth hvor jeg, Amanda og Ida jobber var vi i gang med Vinterskole. Siden mye av det organisasjonen vår gjør er å jobbe med elever som bor i Townships, var vi ute i flere ulike Townships og fikk besøke de videregående skolene og elevene som studerte der. Det var egentlig vinterferie, men mange går på vinterskole for å få ekstra hjelp til skolearbeid.

Townships er det som også kan betegnes som områder med stor fattigdom, ikke-eksisterende infrastruktur, og uformelle bosettinger, som vil si at folk bygger sine egne hus, gjerne skur og lignende. Mange mangler tilgang til grunnleggende fasiliteter som toaletter, dusj, innlagt varme osv. Områdene er også farlige med mange “gangsters” som driver med kriminalitet. Det er mye  sosiale utfordringer og voldskriminalitet, med væpnede ran, og vi snakket med flere av elevene som hadde blitt ranet i Townshipene.

Det er mye inntrykk, og til dels tungt å være i møte med så store kontraster fra vår egen hverdag. Det er vondt å møte så mange unge som vokser opp med så lite muligheter bare fordi de ble født inn i det. Det føles veldig urettferdig, men også fint å se organisasjoner som IkamvaYouth som ønsker å gjøre en forskjell. De fleste av de som jobber i organisasjonen kommer fra townships selv, og mange av de underviser frivillig. De ønsker å gi noe tilbake til “the community”.

Bildet kan inneholde: bord, nysgjerrig, tilpasning, akademisk institusjon, engineering.

“Community” er et begrep som blir brukt mye her. Det er en fin forskjell fra den mer individualist-baserte hverdagen hjemme i Norge. Folk her er veldig imøtekommende, de er nysgjerrige på folk rundt dem, og de er veldig hjelpsomme. Både i Townshippene og i byen, hvor “community” er noe som kan være både folkene som reiser til de samme utestedene, folk som bor i nabolagene, eller spesifikke miljøer, som jazzmiljøet, kunstmiljøet, idrettsmiljøer etc. Folk er veldig på tilbudssiden, og det er veldig enkelt å bli kjent med folk her nede. I alle aldre ønsker de å fortelle om steder, invitere oss på eventer, fester og å vise oss rundt i byen. Alle som bor her er veldig stolte av hvor de kommer fra, og har ekstremt mye kjærlighet til stedet.

Ellers har vi vært mye rundt i byen allerede. Det er utrolig mange fine cafeer, restauranter, butikker og thrift shops rundt i hele byen. Fredag har vi har sett fotballkamp med noen amerikanere som også har internship i samme organisasjon.  Lørdag gikk vi først på «Bondens marked» på Waterfront, så tok vi turen til  Observatory. Et område hvor alle gatene er full av thrift shops, restauranter, barer og galleri, på kvelden hadde vi Sør-Afrikansk grillparty kalt Braai. På søndag nøt vi hele dagen på en av de nydelige strendene her. Det er dog vinter og til tider kan det bli veldig kaldt her, men av og til bikker det opp over 20 grader og sol, noe vi ikke tar for gitt og utnytter til det fulle. Vi begynner allerede å finne oss godt til rette her, tiden flyr som en kanon, men vi får bare utnytte tiden godt og nyte det til det fulle.

Her er et bildedryss fra uken ❤

Bildet kan inneholde: smil, muskel, produkt, underholdning, moro.

Bildet kan inneholde: gul, hylle, maskin, engineering, lydutstyr.

Bildet kan inneholde: fugl, gest, organisme, mytisk skapning, fjær.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, vann, anlegg, kyst- og oseaniske landformer.

Publisert 7. juli 2024 14:32 - Sist endret 7. juli 2024 14:43