Uke 3: Prosjektarbeid og township-utflukt

Uke tre i Cape Town har bestått av prosjektarbeid og spennende utflukt med universitetet til en township. 

Uke 3 startet med hjemmekontor. Det var deilig å gripe dagen litt i eget tempo og få startet skikkelig å jobbe med prosjektet vårt. Townshippene ga oss mange nye inntrykk og innsyn i hverdagen til de elevene vi skal bygge prosjektet rundt.

Vår oppgave er å lage et opplegg for 9. klassingene på de videregående skolene. Fokuset i dette prosjektet ligger på jobberfaring eller “job shadowing” som de kaller det, for å gi de en pekepinn på hvilke fag og hvilken retning de skal velge når de får valgfag i 10. klasse. Her går videregående opp til 12. klasse, hvor de som er på siste året er 18/19 år gamle. Vår jobb er å kontakte selskaper og organisere job-shadowing for en utvalgt skole med 9. klassinger. Vi skal også prøve å arrangere karriere-workshops.

Bildet kan inneholde: mat, bord, servise, møbler, servise.

Veldig digg med hjemmekontor når man kan jobbe på kafé.

Fast hver onsdag har vi undervisning på The University of Cape Town Graduate School of Business. På skolen denne uken hadde vi utflukt til Philippi Village. Område som er et township hvor The Bertha foundation har bygd et senter for entreprenørskap, fritidsaktiviteter og små selvstendige butikker. Senteret har sosial påvirkning som sitt hovedfokus i Cape Town, og bidrar til “the community” rundt Philippi village med å hjelpe menneskene som bor i området.

Bildet kan inneholde: himmel, veidekke, azure, tre, bygning.

Bildet kan inneholde: maling, kunstmaling, kunstner, graffiti, vegg.

Bildet kan inneholde: himmel, azure, bygning, kunst, maling.

The Bertha foundation er organisasjonen som er en av våre hovedsamarbeidspartnere gjennom The University of Cape Town. Bertha driver med mye rundt sosialt entreprenørskap, og det er de som står bak inkubatorsenteret og workingspacet i Philippi Village. Vi fikk lære mye om hvordan Townships fungerer og hvilke utfordringer de står ovenfor. Det var veldig inspirerende å høre på de ulike sosiale bedriftene som utvikles i Philippi Village og hvordan de sammen skaper et community.

Kriminaliteten i Sør-Afrika bunner mye i fattigdommen, og mange føler seg desperate nok til å ty til vold. Gjennom å skape arbeidsplasser, gi tilbake til “the community” og skape gjensidig tillit har Philippi Village bidratt til redusert kriminalitet i området. Mange av bedriftene jobber også i likhet med min bedrift, IkamvaYouth, med å redusere kriminalitet blant unge gjennom utdanning og å skape muligheter utenfor kriminelle miljøer.

Bildet kan inneholde: bord, servise, begivenhet, fritid, samtale.

Denne uken har vært preget på flere måter, men vi har klart å slappe av og hatt det gøy også. Vi har vært ute og spist på en nydelig italiensk restaurant med masse digge små retter og gode drinker, brukt de siste varme dagene på stranden, vært på museum, jazzbar, sett fotball, vært på fjelltur og shopping. Det er utrolig mye hyggelig å gjøre, spesielt hvis det er godt vær. Jeg har også begynt å trene fotball sammen med UCT sitt damelag her i Sør-Afrika, noe som er veldig gøy å få muligheten til. Fotball er for meg noe som gir mye energi og som er spesielt gøy med nye mennesker i et nytt land.

Vi har hatt en utfordrende men fin tredje uke. Her kommer et bildedryss:

Bildet kan inneholde: vann, himmel, strand, kyst- og oseaniske landformer, folk på stranden.

Bildet kan inneholde: himmel, hund, kjøtteter, hunderase, har.

Bildet kan inneholde: briller, himmel, solbriller, beskyttelsesbriller, smil.

Bildet kan inneholde: mat, bord, servise, møbler, servise.

 

Bildet kan inneholde: mat, bord, servise, servise, ingrediens.

Bildet kan inneholde: smil, servise, bord, drikkevarer, bli syk.

Bildet kan inneholde: interiørdesign, tre, kunst, bildesign, tak.

Bildet kan inneholde: anlegg, bygning, fasade, markise, skygge.

Klem Dina ❤

Publisert 15. juli 2024 12:12 - Sist endret 15. juli 2024 12:12