Uke 4: Rutiner og utforsking av Cape Town

Studentene i Cape Town begynner å få på plass rutiner og balanserer en hektisk hverdag med spennende sosiale aktiviteter i Uke 4. 

Gjengen begynner å falle inn i rutiner nå, og jeg tror de fleste har begynt å kjenne at de har kommet inn i en rytme. Det er fremdeles mye nytt og spennende, men dagene begynner å gå veldig fort. Det er rart å tenke på at vi har vært her så lenge nå.

Flere av oss begynner å bli ganske kjent i byen, og jeg merker selv at jeg har funnet spesifikke steder, utesteder, kafeer og butikker jeg sirkulerer tilbake til. Vi har møtt mye kule folk her, og jeg blir veldig imponert av hvor kul stil mange av de unge har. Folk tørr å kle seg mye mer utenfor boksen her med å være mer leken og kreativ. Mange av de jeg har møtt driver i kreativ industri med mote, fotografi, produktutvikling og musikk. Det virker som det er veldig åpent og inkluderende i denne industrien, og folk bygger hverandre opp og støtter prosjektene til hverandre.

Andre tanker jeg sitter inne med er at jeg synes det er både veldig gøy med å være en stor gruppe på tur, samtidig som jeg kjenner på at det er slitsomt å alltid være med noen. Spesielt i vårt kollektiv hvor vi bor 6 stykker oppå hverandre og deler både rom og seng, blir det veldig begrenset alenetid. En ting som har hjulpet meg veldig med å få litt tid til å slappe av alene er å gjøre ting alene ute i byen. Å reise på trening, sette meg alene på en kafè, gå på museum alene, eller gå i butikker alene. Selvfølgelig med trygge forhåndsregler. Men det å få tid til å tenke og se seg litt rundt alene hjelper med å gi rom til å kjenne på følelser og inntrykk på en annen måte enn når man konstant er sammen med andre.

Vi har funnet på mye gøy sammen også, og det er samtidig veldig trygt og deilig å ha noen man kan finne på ting med hele tiden. Denne uken var jeg, Racha og Monalisa på en klassisk konsert til en jente jeg møtte på jazzbar. Vi ble med videre til en pub og tok noen øl med henne og flere av vennene hennes.

Bildet kan inneholde: eiendom, musikk instrument, interiørdesign, tre, arkitektur.

Denne uken var det også “first thursday” her i Sør-Afrika. Den første torsdagen i måneden er en stor greie her i Sør-Afrika hvor gallerier og klesbutikker hoster events, og alle reiser ut for å være sosiale. Det begynte som en greie for galleriene, hvor hver første torsdag var gratis inngang til galleriene, men så ble det større og større til det ble en nasjonal happening.

Bildet kan inneholde: bildesign, interiørdesign, tekstil, arkitektur, verden.

Denne “first thursday” ble brukt til å se i gallerier, spise burger, henge på bar, og kikke i butikker. Vi hadde dessverre ikke planlagt kvelden godt nok merket vi, og det var vanskelig å komme inn på utesteder. Det ble en tidlig kveld dessverre, men heldigvis rakk vi å se masse fint likevel.

Bildet kan inneholde: bilderamme, kunst, begivenhet, klesdesign, støvel.

Helgen brukte jeg til å utforske kafeer, barer, butikker og restauranter. Jeg spiste ute alle dagene denne helgen for å teste ut litt forskjellig. På fredag spiste vi ute sammen med noen av jentene fra kollektivet. Vi spiste middelhavsmat med sjømat og masse småretter. Lørdag ble det først charchuterie og vin, deretter japansk ramen sammen med Monalisa, og søndag spiste vi eritreisk mat.

Her er et lite glimt i bilder fra uken:

Bildet kan inneholde: bygning, interiørdesign, himmel, fjernsyn, by.

Bildet kan inneholde: vann, kunstmaling, væske, maling, væske.

Bildet kan inneholde: mat, servise, ingrediens, oppskrift, tallerken.

Bildet kan inneholde: møbler, musikk instrument, musiker, tromme, membranfon.

Bildet kan inneholde: mat, servise, servise, oppskrift, ingrediens.

Bildet kan inneholde: mat, servise, ingrediens, oppskrift, produsere.

Klem Dina ❤

Publisert 22. juli 2024 13:44 - Sist endret 22. juli 2024 16:24