Medlemskonsulent

Maia Garnaas jobber i Changemaker.

Foto: Privat.

Maja Garnaas jobber med medlemsbehandling.

- Frivillig arbeid er utrolig lærerikt, og man får brukt kunnskaper fra studiene i praksis. Det gir også verdifull erfaring i forhold til prosjektarbeid og samarbeid, og ikke minst får man et stort nettverk.

Hva går jobben din ut på?

Jeg jobber med alt som har med medlemsbehandling å gjøre. Eksempel på oppgaver som ligger i stillingen er å lage vervekampanjer, administrere medlemskap, holde foredrag, følge opp lokallag og frivillige, være med å arrangere seminarer og jobbe med utvikling av undervisningsopplegg.

Hvordan fikk du jobben?

Første gang jeg hørte om stillingen var da jeg satt i sentralstyret. Det var snakk om at det skulle opprettes en ny stilling i Changemaker. Det tok litt tid før det ble endelig avgjort, og da den ble utlyst var jeg akkurat ferdig med bachelor i sosialantropologi. Perfekt timing, med andre ord. Jeg søkte på vanlig måte, ble innkalt til intervju og innstilt som nummer én. Nå kunne jeg jobbe på fulltid med saker jeg hadde jobbet med som frivillig, og med lønn! Med andre ord: drømmejobben!

Hva tror du var viktig for at akkurat du skulle få den jobben?

Jeg hadde erfaring som frivillig i Changemaker, både fra sentralstyret og politisk utvalg for klima. Jeg hadde også vært med på Kirkens Nødhjelp - og Changemakers utvekslingsprogram Communication for change. Gjennom disse erfaringene hadde jeg opparbeidet meg en del kunnskap om organisasjonen. På intervjuet kom jeg med mange ideer i forhold til hvordan jeg ønsket å fylle stillingen, noe jeg tror spilte positivt inn da de skulle avgjøre hvem som fikk jobben.

Hvilken kunnskap og hvilke ferdigheter som du fikk gjennom utdanningen din har du spesielt stor nytte av i jobben din?

Jeg har fått nytte av det å kunne formulere meg skriftlig, spesielt under utvikling av undervisningsopplegg for videregående skole som jeg har jobbet mye med i stillingen. Å lete opp relevant informasjonen er noe jeg har hatt daglig bruk for i jobben. Det fikk jeg god øvelse på gjennom studiene.

I fjor høst var jeg med på å lage en Changemaker-brosjyre spesielt tilpasset ungdom med minoritetsbakgrunn. Her fikk jeg bruk for kunnskap fra sosialantropologi, kanskje spesielt fra faget etnisistet og nasjonalisme.

Hva slags støttefag har du (40-gruppe)? Har du opplevd den som relevant?

Jeg tok en 40- gruppe på SUM (Senter for utvikling og miljø). Avgjørende for at jeg tok denne emnegruppen var at ett av emnene innebar en studietur til India. Jeg har opplevd denne 40-gruppa som veldig relevant. Det ble en fordypning i et interessefelt jeg har (klima og miljø), samtidig som jeg fikk en spennende reise og mange nye venner.

Publisert 6. juni 2012 14:26 - Sist endret 5. des. 2016 13:40